Kasvistäytteiset paprikat

5.3.2016

Alkuviikon kasvisruokatestailuni tulos oli totaalinen nappisuoritus, ja tämä ohje pääsikin saman tien keittiöni hyllyllä asustelevaan soppakirjaan. Yllätys oli erittäin positiivinen, enkä olisi koskaan voinut kuvitellakaan makuelämyksen olevan näin loistakas. Ei siis jäänyt viimeiseksi kerraksi tämä kokeilu!

Kuten tätä vuotta suunnitellessani totesinkin, niin olen koittanut entistä enemmän tuoda kasvissafkaa ruokavaliooni. Ja nyt kun takana on pari kuukautta vähemmän lihapitoisen ruokailun kera, niin olen ihan vakavissaan pohtinut punaisen lihan skippaamista suurinpiirtein kokonaan. (kanasta ja kalasta en tosin ehkä ainakaan vielä halua luopua, mutta katsotaan mitä elämä tuo tullessaan) En koe juurikaan mitään himoja jauhelihaa taikka makkaroita kohtaan, joten eipä niitä itse tule kaupasta mukaan haalittuakaan. Sen poikkeusvaran tosin ainakin toistaiseksi vielä jätän, että jos kyläillessä sattuu jotakin possua/nautaa sisältävää ruokaa olemaan, niin en ala seinille hyppimään. Täyskieltäytyjäksi en siis ole vielä kaavaillut rupeavani, mutta hyvinhän tässä on nytkin mennyt pari viikkoa kokonaan ilman röddiä köttiä. 


Ohjeen näihin kasvistäytteisiin paprikoihin löysin maku.fi-sivulta, kuten myös monta muutakin testiin pääsevää superhyvältä kuulostavaa soijarouheella varustettua reseptiä. Pakko myöntää, etten itseasiassa koskaan aiemmin ollut maistanutkaan moista lihankorviketta. En pettynyt - päinvastoin! Näihin paprikoihin (4kpl) tarvitset: 3dl kasvislientä, 1½dl tummaa soijarouhetta, 4 paprikaa, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 3 tomaattia, 1rkl rypsiöljyä, 2dl keitettyä riisiä¼dl tomaattipyreetä, 2tl chilitahnaa½tl suolaa, ja 50g juustoraastetta sekä pinnalle vielä 100g

Ensin kiehautetaan kasvisliemi paistokasarissa. Kasari nostetaan kiehahtamisen jälkeen liedeltä, ja lisätään sekaan soijarouhe. 10 minuutin ajan liemen annetaan imeytyä rouheeseen. Samoilla lämmöillä joko ennen tai jälkeen voi keittää riisin. (en itseasiassa tajunnut mitata kuinka paljon kypsentämätöntä riisiä tarvitaan, että saadaan pari desiä sitä kypsänä aikaan..)

Tällä välin voidaan siirtyä pilkkomisosioon. Paprikat operoidaan muotonsa mukaan - suippopaprikat halkaistaan, ja tavallisista otetaan "kansi" pois - ja näistä poistetaan siemenet ja huuhdellaan hyvin. Paprikat asetellaan uunipellille siksi aikaa, kun kuutioidaan sipulit sekä tomaatit (sipulit kuorittuna ja tomaatit huuhteltuna tietysti)

Takaisin soijarouhe-kasviliemihässäkän pariin. Tämän sekaan mitataan öljy, ja koko komeus kuumennetaan. Joukkoon lisätään keitetty riisi ja sipulit, ja sipulien kuullottumiseen asti paistetaan käännellen. Tomaattikuutiot, tomaattipyree, chilitahna (chilimaustekin toimi) sekä suola nakataan joukkoon, ja kuumennetaan sen verran, että tomaattien neste on imeytynyt ja haihtunut. Lopuksi lisätään juusto, ja kaavitaan täyte paprikoihin. Päälle ripotellaan vielä kerros juustoraastetta. Paprikat vain 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi, ja bon appétit!

10 kommenttia

  1. Pitääkin laittaa tämä resepti talteen, sillä paprikoita ois kiva kokeilla myös kasvistäytteell! Kiitti sulle reseptivinkistä :) http://anskisss.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella testaamaan, kun mausteet on kohdillaan niin kasvistäytekin osaa olla supermaukas :)

      Poista
  2. Täytyy pitää tämä resepti muistissa! Kuulostaa ja näyttää todella herkullisilta :)


    ♥ Vilhelmiina Lyydia

    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma :) Kiitän kehuista noin ulkonäön puolesta :-D

      Poista
  3. Täytetyt paprikat on niin tajuttoman hyviä ja se että sitä täytettä voi muunnella niin monella eri tavalla! Täytyy tätäkin täytettä kokeilla ;)

    http://notttwice.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit! Paprikoita voi tehdä niin montaa erilaista sorttia, kun vaan vaihtaa täytteet. Ja vielä todella moni raaka-aine passaa mainiosti :-)

      Poista
  4. Noita täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! :) rakastan kasviruokia ja tuota ei ole tullut kokeiltua, mutta pitänee tässä lähiaikoina laittaa uuni tulille noiden merkeissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huisia, jos resepti inspiroi! Kasvisruoat osaa olla kyllä ihania :-)

      Poista
  5. nam kun näyttää kyllä hyvältä! tää resepti lähtee ehdottomasti kokeiluun :)!

    fashionsituation.blogspot.com

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.