Sadepäivinä

8.7.2016
En oikein osaa muodostaa mielipidettä tällaisista sadekausista. Toisaalta nämä ovat mälsintä ikinä ja ihan sielua raastaa katsoa kesän valuvan hukkaan sisällä maleksiessa, kun ulkona on liian märkää ja koleaa siellä oleiluun. Mutta toisaalta on näissä puolensakin. Moisina päivinä on harvinaisen hyvä..


..tutustua rauhassa uusiin ruokaohjeisiin ja kerrankin panostaa annoksiin, kun ei tosissaan ole kiire ulos nauttimaan Suomen surkean lyhyen kesän jokaisesta lämpöisestä hetkestä. Alkuviikosta tein aivan jumalaisen hyvää kasviscurrya, mutta tänään lorvikatarrin iskiessä tyydyin keittämään pastan kaveriksi varsin mainiot soijarouhebologneset. (uusi tuttavuus tämäkin, tiedä sitten miten olen onnistunut välttämään moisen soossin väsäämisen) 


..vetää yliannostus kahvia ja teetä, ettei kylmyys pääse yllättämään liian lujaa - nimimerkillä en jaksa edes laskea montako kertaa olen tänäänkin täyttänyt mukini lämpöisillä juomilla. 


..etsiä uusille sisustusjutuille paikkansa. Viime viikonloppuinen Ikeakäynti tuotti tulosta, ja sain vihdoin varmaan jo pari vuotta hamuamani hyllyt ja tv-tasot olkkariini. Uudet kalusteet tietysti vaati vähän uusia koriste-esineitä, joten pitihän sitä vielä H&M kotiosasto ja Anttila koluta läpi. Kunhan sitä löytäisi kaikelle uudelle ja vanhalle paikkansa, niin pieni olkkariesittely voisi olla paikallaan näillä main.
..sytyttää muutama kynttilä ja salaa fiilistellä syksyä pilvimassan kätkiessä valon taaksensa. En tiedä mitä päässäni on oikein tapahtunut, mutta melkein ikävöin sitä syksyn tekemää raikasta tunnetta, kirpeää ilmaa ja värikästä luontoa.


..pötkähtää sohvalle viltin alle lukemaan hyvää opusta, rauhoittava sateen ääni kun on ehkä parasta taustamusaa lukemiselle.
...ja lukemisen alkaessa kyllästyttää klikata Netflix päälle. Pretty Little Liarsin viides kausi saisi muuten tulla kiireen vilkkaa näkyviin, johan tässä napotetaan toista kertaa noita aikaisempia kausia.


..paneutua askartelemaan yhtä jos toistakin mukavaa. Tällä kertaa vuorossa saamaan somisteita ovat aivan liian alastomat seinäni, jotka suorastaan huutavat saada lisää tauluja osakseen. Onneksi asia on hyvällä mallilla hallinnassa!..ällösöpöillä tuon oman pienen karvaisen otuksen kanssa. Voi että miten toista voikaan rakastaa näin paljon. 

6 kommenttia

 1. Totta, sadepäivänä ei tarvitse vain maleksia vaan silloin voi oikeasti puuhastella niitä asioita mitä ei normaalisti aurinkoisena päivänä tekisi.

  Löysin blogisi aiemmin tällä viikolla kun googlettelin itsetehtyjä mehujäitä.. ja sinunkin blogistasi löytyi yksi testiin menevä ohje.

  Blogistasi löytyi myös paljon muuta, jotka minua kiinnostaa eli sait samalla yhden uuden seuraajan lisää. :)

  -Maaja-
  http://maajanprojekti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se - lepäily toki on enemmän kuin sallittua, kun voi ns. "hyvällä omallatunnolla" jättää lähtemättä ulos kelin vuoksi, mutta osa tästä ajasta kannattaa laittaa hyötykäyttöön ja tehdä rästiin jääneitä hommia :-)

   Kiitos ilmoille laskemistasi kauniista sanoista, ne piristivät todella :)

   Poista
 2. Aaaahhh, kyllä! Just ne parhaat sadepäivien jutut oot kyllä muistanu mainita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden myönnän unohtaneeni - päiväunet! :-D Sateisina päivinä on ihanaa köllähtää pienille torkuille sohvan nurkkaan.

   Poista
 3. Juurikin oikeita sadepäivän puuhasteluja, itselle yleistä lukeminen ja netflixin kattominen. Ja monesti myös on siivoaminen kun aurinkoisina säänä haluaa vaan olla ulkona. :) Sun blogis muuten on todella mielenkiintoinen kun selailin sitä eteenpäin ja tykkään todella paljon tästä ulkoasusta, se on upea!! :)

  http://petrajanica.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mieltä lämmittävistä kehuista :-) Siivoaminen onkin muuten hyvä tapa kuluttaa ainakin osa niistä sateisimmista päivistä, siinä olet ihan oikeassa!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.