End of summer

25.8.2016

Tänään käydessä Nemon kanssa aamupäiväkävelyllä huomasin jotakin, joka saa aina tähän aikaan vuodesta sydämen jättämään yhden lyönnin välistä - keltainen lehti leijaili ilmassa nenäni edessä. Pikaisella katsauksella maahan tajusin, että tämä tapaus ei ollutkaan ainoa laatuaan. Joko se kesä jälleen kerran viiletti ohi? 


Jotenkin koko syksyn saapuminen ja elokuun valuminen kohti loppua tulee aina täytenä shokkina kun asian viimein tajuaa, vaikka tietysti päivien kulumisesta on ollut koko ajan edes jossain määrin tietoinen. Kalenteria kuitenkin tulee menojen puolesta tihrustettua varsin ahkerasti, mutta ei sitä koskaan pysähdy ajattelemaan kuinka pitkällä oikeasti jo mennään. Eilenkin vain tuumasin olevan täysin tavallinen keskiviikko ja 24. päivä, mutta herttinen sentään. Viikon päästä on jo syyskuu ja syksy virallisesti alkaa. Eihän tässä taas näin pitänyt käydä, että reippaasti yli puolet kesäsuunnitelmista on edelleen sillä kuuluisalla suunnitteluasteella, eikä asiaa ole tullut edes sisäistäneeksi ennen tätä päivää. Tokihan esimerkiksi sen talviturkin voi vielä heittää, sitä ei mikään estä, mutta saa nähdä kuinka korvia raastavan huudon saattelemana se operaatui tulisi toimitettua. 


Olen aina kokenut vähän ristiriitaisia tuntemuksia syksyn suhteen. Toisaalta kesän loppuminen on maailman haikeinta, koska rakastan kesän tuoksua, vihreää luontoa, lämpöä ja auringonpaisteen tuomaa energiaa. Mutta toisaalta taas syksy tuo omalla tavallaan uuden alun vibat ja tämä taasen dominoefektinä tuottaa niin paljon uutta kutkuttavaa inspiraatiota, kuten vuodenvaihdekin. Onneksi nämä kaksi tunnetilaa luovat hyvän balanssin keskenään, jolloin kesän loppuminen ei tunnu aivan maailmanlopulta. Iän myötä kieroutunut mieleni on ehkä jopa vähän turhankin innoissaan tulevasta vuodenajasta, vaikka vasta pari vuotta sitten kohti talvea oltaisiin suunnattu nyrpeämmin mielin. Kai sitä on oppinut etsimään kaikesta jotakin hyvää ja keskittymään näihin ominaisuuksiin. Mitä sitä turhaan mieltään pahoittamaan. Ja syksystä itseasiassa keksin tällä hetkellä aika montakin hyvää puolta, joista olen suhteellisen pähkinöinä jo nyt. 


Onneksi kesän rippeitä sentään on pikkuisen jäljellä, ainakin mitä säätiedotus lupailee. Myöskin valtaosassa puissa on lehdet täysin tallella, ulkona tarkenee päiväsaikaan ilman takkia, eikä ulkona vello sitä syksyn tuoksua, jonka nenäni bongaa ilmasta kesän loputtua. On siis vielä hetki aikaa nauttia viimeisistäkin kesäpäivistä ja viikonloppuna hyvässä lykyssä suunnata jopa mökille "lomani" alkaessa. Toivoa sopii, ettei sadepilvet pääse yllättämään!

10 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Itse suorastaan panikoin ja lasken sekuntteja että milloin se syyskuu tulee. En tykkää yhtään. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syksyn tulossa tosissaan on ne kehnotkin puolensa, mutta eikö esimerkiksi tunnelmalliset kynttilöiden valossa vietetyt koti-illat sekä saavillinen lemppariteetä piristä tulevaa kautta? :3

   Poista
 2. Syksy meinaa mulle ainakin aina arjen alkamista ja rutiinien palaamista. Jotenkin helpottavaa ja yhtä aikaa vähän masentavaa :D Jos syksy ois yhtä valoisaa aikaa kun kesä niin mulla ei ois mitään ongelmia sen kanssa, se pimeys vaan syö kaiken energian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan - kierolla tavalla ihanaa rutinoitumista se meinaa täälläkin :-D Pimeys on ehkä suurin miinus syksyssä, mutta jättimäinen kiitos kirkasvalolampun keksijälle! Pitäisi varmaan hankkia omaankin kotiin sellainen leikkiaurinko, joka saisi vipinää töppösiin. Onneksi sentään vielä hyvän aikaa päivällä on pitkään valoisaa, jatkuvan pimeyden masistelua ehtii siis siirtää sinne talven tienoille!

   Poista
 3. Ihana blogi sulla ja todella kauniita kuvia<3! Kirjoitat tosi kivasti:) Jään ehdottomasti seurailemaan!

  Terkuin Harriet
  https://harrietgripenberg.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi juku, kiitos tuhannesti kauniista sanoistasi :) ♥

   Poista
 4. Oi miten ihanat kuvat!♥ Tuli jotenkin hyvä fiilis näistä :')

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja aivan mahtavaa, että positiiviset vibat välittyy eteenpäinkin :)

   Poista
 5. Musta syksyssä on just parasta se kauhee pimeys ja kaatosade. : D Vaikka pihalla on pimeetä, niin voi mieli olla kuitenki valoisa? : DD No joo. : P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen ajatusmaailma olisi huippua omata! :D Hienoa, että osaat ottaa syksystäkin kaiken ilon irti etkä annan kesän loppumisen masentaa :-)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.