7 + 1 vinkkiä selvitä marraskuusta

4.11.2016
Marraskuu on varmasti monen mielestä se kaikista ikävin kuukausi. Eikä sillä, onhan tämä nyt vähän kökköä aikaa, jos antaa negatiivisten ajatusten ottaa vallan. On märkää, kylmä, aina hämärää kun aurinko ei pääse esiin tuon pilvimassan takaa, ja pimeäkin tulee aivan liian aikaisin. Kaiken hyvän lisäksi edellämainitut seikat kun ynnätään yhteen, niin se imaisee helposti viimeisetkin energian  ja inspiraation rippeet veke. Katastrofin ainekset ovat  siis valmiina, ellei jo heti tässä vaiheessa aleta ennaltaehkäisemään koko hommaa. Millä ihmeellä siis jättää synkistely menosta pois pilaamasta matkaa kohti vuoden loppua?


Haali koti täyteen kynttilöitä. Pienten liekkien lepatus hämärässä on jotakin niin tunnelmallista, että siinä mieli rentoutuu väkisinkin. Tulihan myös kaiken logiikan mukaan lämmittää, joten kohmeisia sormia on kätevä sulatella tuikkukippojen vieressä. Ei tarvitse tuhlata lämmintä vettä eikä halailla lämpöpatteria. 


Leivo! Mikään, ei mikään, voita uunituoreiden leivonnaisten tuoksua taikka makua, oli sitten kyseessä erilaisia siemeniä täyteen tungetut sämpylät taikka makoisat suklaamurupiparit. Chocochilin sivuilta löytyy muuten aivan ihana vegaanisten suklaahippukeksien ohje, kannattaa tsekata!

Hanki tai ano jotakuta sponsoroimaan kirkasvalolamppu. Oma rakas ja höperö äitini laittoin minulle lähetyksenä moisen kapistuksen ja voin sanoa rakastuneeni heti. Olen aiemmin aina ollut fiiliksellä "pärjää sitä ilmankin", mutta nyt kun huomaa miten paljon lampun tuottama valo lisää energiaa, on valo palanut viimeisen viikon abauttiarallaa koko ajan ollessani sen kanssa samassa huoneessa. 


Fiilistele joulua - nyt moiseen voi sortua jo ihan hyvällä omallatunnolla. Kaiva joulukrääsät esiin kaapin perältä ja ala ripotella niitä pikkuhiljaa ympäri kotia. Myös lemppari jouluviisut ja -leffat on korkea aika palauttaa mieleen viime joulun jäljiltä. Jos taas jouluhifistely ei noin muuten nappaa, niin voisi ainakin kuvitella joulutortun ja glögin maistuvan? Pienet mutta erittäin kivat muutokset rutiineissa tekee höpöä, eikä arki maistu enää läheskään niin puulta. 


Pukeudu kunnon (talvi)vermeisiin ulkoillessa. Ulkona vallitseva kylmyys on vielä mälsempää, jos takki ei pidä tuulta taikka paljaat sormet ovat umpikohmeessa. Itsellä ainakin on MUST HAVE-listan ensimmäisellä sijalla uudet ja oikeasti lämpimät talvikengät sekä talvitakki, sellaisia ihmisten ilmoilla käytettäviä kunnon tamineita kun en oikeastaan ole omistanut vuosikausiin. (lue: ne lämpimät takkini ja poponi ovat joko a) vuosien aikana rähjääntyneet tai b) rumia kuin mitkä) Yhtään talvea en aio enää tutista, se on vissi.


Viritä joulu- aka kaamosvaloja, itseään enemmän miellyttävän nimityksen näille saa valita itse. Kynttilöiden tavoin nämä tuovat mukavaa tuntua iltaan verraten johonkin tylsään kattolamppuun. Jossei valoketjut natsaa, niin lyhdyt ovat myös enemmän kuin jees.


Lue Netflixin toljottamisen sijaan. Itse ainakin olen huomannut, että syvälle sohvan uumeniin valahtaessa sarjojen pauhatessa väsy (tai sitten kyseessä on se tunnettu lorvikatarri) iskee miljoonasti helpommin kuin esimerkiksi lukiessa lehtiä. Jos päivän aikana on tarkoitus tehdäkin vielä jotain mutta mieli vaatii pienen lepohetken, niin ota ruudun sijaan lehti kouraan ja uppoudu siihen hetkeksi. Tajunta saa samalla lailla pienen breikin ikävistä velvollisuuksista, mutta aivot pysyy silti skarppina. 

+1
Jos mikään näistä maininnoista ei tunnu hetkauttavan vaan epätoivo valtaa mielen, niin älä silti lannistu. Tämä vuodenaika on vain väliaikaista, ja kevät tulee sieltä kyllä vielä. Ehkä hitaasti mutta varmasti kuitenkin. Tai ei se ainakaan tietääkseni ole vielä koskaan jättänyt saapumatta kokonaan, joten huoli pois - talvi ei ole tule jäädäkseen.

6 kommenttia

 1. Oi miten ihanat kuvat ja mahtava postaus!<3 Kivat vinkit :)

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus!
  http://teitmeistakauniimpaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Todella ihanan tunnelmallisia kuvia ♥ Kynttilät ja leipominen ovat omaankin marraskuulle selviytymiskeinoina ja tunnelmanluojina. Kirkasvalolamppu puolestaan olisi loistava hankinta :)

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän kehuista :) Sanopa muuta - leivonta ja kynttilät ovat ehkä paras tapa selviytyä tästäkin kurjasta kuukaudesta :-D

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.