Sushi time

9.1.2017

Tälle vuodelle toiveena olleita uusia kokemuksia aloin haalimaan hyvissä ajoin näin heti kättelyssä vuoden ekoina päivinä. Koska mihinkään kovin hurjaan resurssit eivät ole vielä riittäneet, ajattelin aloittaa pienestä makumatkasta - onhan sekin nyt kuitenkin jotain, että laittaa suuhunsa jotakin ihka uutta ja vieläpä sangen eksoottista safkaa. Siispä matkasin mielessäni hetkeksi Aasian suunnille ja pistin pienen sushitehtaan pystyyn. Makien tekeminen ei ollutkaan niin vaikeaa mitä alunperin oletin (toisin kuin nigirien, voi hyvänen aika miten rumia ja epämääräisen näköisiä riisimöykkyjä pystyinkään saamaan aikaan :-D) ja ihan jo ekalla kerralla onnistuinkin saavuttamaan varsin siistin lopputuloksen. Myönnän kylläkin kerran aiemmin maistaneeni sushia, mutta tällöin onnistuin läväyttämään koko komeuden uimaan soijakastikkeeseen, joten sen kaiken suolaisuuden lisäksi en juuri muuta erottanutkaan. Tällä kertaa siis pääsin kunnolla tunnustelemaan, että mitäs makuja sieltä tuleekaan esiin. Pakko valitettavasti todeta, että ekalla kerralla nori-merilevän haju eikä liioin makukaan ollut aivan sieltä lempparipäästä, mutta koko pikkusatsin sai toki vedettyä ongelmitta. Ja koska en tajunnut keittää vähempää sushiriisiä, niin maistelukerrat eivät jääneet yhteen eikä kahteenkaan, vaan kolmaskin erä tuli pyöräytettyä samoista riiseistä siinä parin päivän aikana. (tein siis yhden satsin aina yhdestä leväarkista, eli kovin isoja potteja ei tullut per kerta) Sentään jotain positiivista tuosta riisien ylikeittelystä, eli kolmas kerta kirjaimellisesti oli se tähtihetki, jolloin sushin, tai lähinnä merilevän, maku alkoi olla jopa oikeastaan ihan okei. Voisin siis hyvinkin kuvitella, että jopa minä, joka on aina ihmetellyt porukan ilmoittavan suoranaisesta himostaan sushia kohtaan, voin vielä joku päivä kuola valuen kääriä sushirullia kasaan. Uusia täytteitä pitää kanssa ehdottomasti vielä kokeilla, tämä kerta kun mentiin perus porkkana-, kurkku-, avokado- ja paprikaviipaleilla. Homma ei suinkaan jäänyt tähän!

Sikäli jos onnistuin saamaan kokeilunhalua ilmoille niin ainakin Chocochilin sivuilta löytyy tosi hyvä opastettu kierros sushisuupalojen kokoamiseen. Perille löydät klikkaamalla tästä!

2 kommenttia

 1. Oii sushi on kyllä mun lempparia! Sitä on paljon helpompi valmistaa itse, mitä vois kuvitella. Ihania kuvia myös! :-)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) Sushin valmistus tosiaan oli yllättävän yksinkertaista, sillä olin varma etten koskaan onnistu saamaan kasassa kestäviä makeja :-D

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.