5 X Netflix suosikit

10.3.2017
Mun elämä on viimeiset pari päivää rajoittunut oikeastaan sohvalla makaamiseen ja Netflixin tuijottamiseen. Kävin keskiviikkona iltapäivällä tenttiviikon päätteeksi leikkuuttamassa jo toisen viisaudenhampaan irti, kun nuo eivät pieniin leukoihini mahdu kunnolla kasvamaan. Ero ensimmäiseen kokemukseen on valtava. Ekalla kerralla leikkauksen jälkioireilut rajoittui ainoastaan pieneen pari päivää kestäneeseen kuumeentynkään ja se siitä. Tosin sillä kertaa operaatio oli vaivaisessa viidessä minuutissa ohi, kun taas tällä kertaa jouduttiin ronkkimaan vähän enemmän. Tuloksena oli kuume, aivan järkyttävä kipu, jonka takia itkin koko keskiviikkoillan puudutuksen hävittyä ja heräsin vielä viime yönäkin kolmelta ottamaan särkylääkettä, sekä söpösti turvonnut poski, joka saa mut näyttämään semisti hamsterilta. That's why täälläkin päin on ollut vähän hiljaista. Onneksi sentään kuumeilu tuntuu olevan tiessään, joten eiköhän tästä selvitä.

Kuten sanottua, motivaatio ja energia tehdä mitään muuta kuin lojua sohvalla on ollut pyöreä nolla. Onnea tällaisina päivinä on Netflix ja sen loistava tarjonta kivoja sarjoja, leffoja ja dokkareita. Näistä parista sarjojen täyteisestä päivästä inspiroituneena ajattelin vinkata muutaman oman lempparini Netflixistä.

Gossip Girl
Jos joku ei ole vielä päätynyt Gossip Gilriä katsomaan, niin kiireen vilkkaa Netflix auki ja sarja pyörimään! Olen jo kahdesti katsonut kaikki tuotantokaudet läpi ja varmaan jossakin vaiheessa voisi katsoa ne kolmannenkin kerran. Netflixistähän löytyy siis kaikki tuottarit, joten vikoja kausia ei tarvitse alkaa onkimaan mistään muualta netin syövereistä taikka alkaa hankkimaan niitä DVD:nä. Sarja perustuu New Yorkin Upper East Sidella asuvaan varsin varakkaaseen teini-ikäiseen kaverijoukkoon ja sisältää aimo annoksen kieroilua ja draamaa. Kokonaisuudessaan aivan mahtavaa viihdettä, josta ei vaan saa tarpeekseen. Huomasin muuten vastikään, että Gossip Girl perustuu Cecily von Ziegesarin kirjasarjaan, joka varmasti päätyy kesällä luettavien kirjojen listalle. Tai ainakin heti siinä vaiheessa, kun tenttikirjojen aiheuttamat kauhut lukemista kohtaan alkaa hälvenemään.

Pretty Little Liars
Pretty Little Liars kuuluu samaan kastiin Gossip Girlin kanssa - jos (painosanalla jos) et ole vielä sarjaa nähnyt, niin todellakin kannattaa korjata vääryys pian. Sarjassa seurataan neljän Rosewoodissa asuvan tytön elämää sen jälkeen, kun yksi heidän ystävänsä on kadonnut. Jännitystä luo puhelimiin ilmaantuneet viestit anonyymilta henkilöltä ja tämän keksimät tempaukset näiden kaverusten pään menoksi. Jännitystä ei siis puutu ja itse ainakin tykkään siitä, miten sarja antaa pähkäiltävää itsellekin, että kuka tämä mystinen A on. Kausia valitettavasti löytyy Netflixistä vain 5, joten pari kautta jää tämän ulkopuolelle, mutta eiköhän nekin jossakin vaiheessa ilmaannu.

American Horror Story
Olen niin herkkis tyyppi, etten kauhuleffoista/-sarjoista liiemmin välitä, mutta kerran eksyin katsomaan American Horror Storya. Sarja on siitä superkiva, että se tarjoaa sopivasti jännitystä pikkuiseen kauhunnälkään, mutta ei silti ole mitään Kaunan tasoa. Kolmannessa kaudessa on toki vähän puistattavia kohtauksia, tosin ei niistäkään mitään traumoja jäänyt. Olen tähän mennessä ehtinyt tsekkaamaan juurikin nämä kolme kautta ja vielä yksi näyttäisi löytyvät Netflixistäkin. Sarja on siitä hauska, että jokaisessa kaudessa on oma tarina ja juoni. Aluksi ihmettelin kovasti tätä logiikkaa, kun yhdessä kaudessa ei kuitenkaan ole jaksoja kuin se 12-13, mutta idea on silti ihan toimiva. Tähän mennessä eka kausi on ollut epäilemättä paras.

O.C.
O.C., oi sinä legenda. Rakastan sarjan jumalaisia maisemia Kaliforniasta ja sitä, miten ihana ohjelma se onkaan. Sarja keskittyy keskenään tosi erilaisten neljän teini-ikäisen melko monimutkaiseen elämään Oragen piirikunnassa. Rikoksiin sortunut Ryan muuttaa Chinosta asumaan Cohenin perheeseen ja tätä kautta tutustuu sarjan kolmeen muuhun päähenkilöön. Tapahtumia on tämän jälkeen tosi laidasta laitaan onnellisista hetkistä aivan järkyttäviin tragedioihin asti (kolmannen kauden loppu suruttaa vieläkin). O.C. sisältää siis aika reippaasti draamaa mutta myös ripauksen huumoria, joka tekee tästä hauskaa katsottavaa. Yksi ehdoton lempparisarja koskaan!

Cowspiracy
Sarjahypestä ehkä huomaa, että olen tosi huono katsomaan leffoja/dokumentteja. Kerran kuitenkin yllätin itseni ja jätin sarjat sikseen alkaen etsimään jotain muuta katsottavaa. Törmäsin täysin sattumalta Cowspiracy-dokkariin, jota olen itseasiassa vältellyt aika kauan. Luulin sen olevan joku teurastuspätkä ja pakkosyöttöä siitä, miksei lihansyönti ole eettistä. Ajattelin, että osaan kyllä itsekin tehdä omat valintani olla syömättä eläinperäisiä tuotteita ja tiedän, mitä se jauhelihapaketti on joutunut kokemaan ennen kaupan hyllylle pääsyä. Päätin kuitenkin pikakelauksella vilkaista mitä dokumentti pitää sisällään, eikä siellä onneksi mitään suolenpätkiä näkynyt. Siispä klikkasin pokkana PLAY, enkä kadu päätöstäni ollenkaan. Vaikka tiesin maapallon tilasta jonkin verran, avasi tämä silmiäni kuitenkin ihan uudella tavalla ilman minkäänsortin provosointia. Dokkarissa on esitetty faktat muun muassa karjatalouden aiheuttamaa ilmastonmuutosta koskien tosi asiallisesti. Omaa elämää koskevia päätöksiä ei ole mikään pakko näkemänsä ja kuulemansa pohjalta alkaa muuttamaan, mutta näistä asioista on hyvä olla perillä. Suurieleinen hatunnosto Kip Andersenille, joka on päävastuussa Cowspiracyn tuottamisesta, ja joka uskalsi ryhtyä koko hommaan.

Löytyikö listalta jotakin jo katsottua ja toimivaksi todettua?

8 kommenttia

 1. Itse näistä sarjoista vain AHS oon katsonut - rakastan - ja Cowspiracy:a oon harkinnu et vois katsoa. Loput kolme eivät ole sitten koskaan oikein iskeneet muhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. American Horror Story on kyllä ihan loistava! Cowspiracyn katsomista suosittelen niiiiiin paljon, se on ehkä hienoin, asiallisin ja pysäyttävin dokkari, jonka olen ikinä nähnyt. GG, PLL ja O.C. ovat vähän sellaista teinihömppää, joka tietty kolahtaa vaan tietystä sarjatyylistä tykkääville :-D Itse tykkään tosi paljon moisesta jenkkiteinidraamasta, mutta toisiin ne eivät vaan yksinkertaisesti iske, ja se on okei :)

   Poista
 2. Rakastan Gossip Girliä ylikaiken!
  Ja sit ton Cowspiracyn kattominen on ollut monesti mielessä, pitää varmaan tänään kattoa se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gossip Girl on tosissaan aivan huippu! Cowspriracylle kannattaa tosiaankin uhrata hetki aikaa varsinkin, jos sen tsekkaaminen on pyörinyt ajatuksissa jo tätä ennenkin :-)

   Poista
 3. Gossip Girl, Pretty Little Liars ja O.C. myös minun lemppareita! Noista kahdesta muusta en olekaan nähnyt jaksoakaan, pelkään että American Horror Story on minulle liian pelottava :D

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/
  Blogissani on nyt linkkaa blogisi-postaus ja Nivean ihonhoitotuotteiden arvonta, kannattaa käydä kurkkimassa! xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja lemppareita löytyy siis myös sieltäkin :) American Horror Storyssa on toki aika jänniäkin kohtia, mutta onneksi sentään omat varsin heikot hermoni on kestäneet ne aika hyvin :-D

   Poista
 4. Kaikki sarjat löytyvät omalta katselulistaltanikin :)
  Ja jos tykkäsit Cowspiracysta, niin hieman samaa linjaa jatkaa Food Choices sekä Forks over Knives joista tykkäsin myös älyttömästi, viimeisestä eniten. Niissä käsitellään aihetta enemmänkin ihmisen oman terveyden kannalta eikä niinkään eettisyyden, joten dokkareista ei tullut yhtään painostava fiilis ja näitä uskallan huoletta suositella kaikille katsottavaksi ilman, että kenenkään tarvitsisi omia valintojaan muuttaa ellei halua :) Mielenkiintoisia ja ajatuksia avartavia dokkareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla :) Kiitos muuten tosi paljon tästä tärpistä, pitääkin laittaa katsottavien listalle nuo mainitsemasi dokkarit! Kertomasi sekä nopean Googlettelun jälkeen nuo vaikuttavat molemmat tosi mielenkiintoisilta ja varmasti juurikin ajatuksia herättäviltä :-)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.