Kun elämä alkaa taas voittaa

12.3.2017

Varmaan jokainen tietää, kuinka inhottavaa sairastelu on - oli sitten kyseessä mikä tahansa tauti tai vaiva, joka pakottaa päiväkausiksi laittamaan pelin poikki kokonaan. Päivät valuu sormien läpi tekemättä mitään, olo on turhautunut ja tylsistyminen on viety ihan uudelle ulottuvuudelle. Mutta sitten kun olo kohentuu edes sen aavistuksen verran, että alkaa saamaan taas elämästä kiinni, on fiilis mitä mahtavin. Puhtia tuntuu riittävän vaikka ja mihin, eikä sitä tahdo tuhlata yhtä ainuttakaan sekuntia enää pelkkään lojumiseen. 


Vaikka sairastelu onkin varsin pöhköä puuhaa, on moinen paussi kaikkeen jollain kierolla tapaa välillä ihan okei. Itse ainakin myönnän välillä tuppaavani unohtamaan sen, kuinka kiitollinen terveydestä voi ja pitäisikin olla. Kun jaksaa tehdä asioita ja pystyy nauttimaan olostaan. Kun on maailman ihaninta lähteä ulos lenkille ja jaksaa jopa tallatakin menemään hetken aikaa, sekä siivota kevyeen kaaokseen päässyt koti ilman, että meinaa tipahtaa lattialle ekan imurin kanssa vedetyn metrin jälkeen. On sinänsä tosi hassua, miten tällaisia itsestäänselviltä tuntuvia asioita oppii taas arvostamaan aivan uudella tavalla hetken sairastelun jälkeen. 


Nyt kun on päässyt siitä jäätävästä särystä ja turvotuksesta eroon (on muuten aika kivaa, kun pystyy taas haukottelemaan ja vähän jopa jo hymyilemäänkin), en oikeastaan malta odottaa huomiseen uuteen arkeen pääsyä. Parin viikon epäsäännöllisen elämän jälkeen loma- ja tenttiviikon takia on aika rauhoittavaa päästä tavallisen arjen pariin uuden jakson alkaessa. Tokikaan kasin aamut ei ole sieltä kaikkein nautinnollisimmista päästä, mutta tässä vaiheessa mikä vaan on mukavampaa kuin kipeily. Sitä paitsi kohta tämäkin lysti loppuu, sillä jos nyt oikein laskeskelin, niin koulua on jäljellä tämän kevään osalta enää vaivaisen 8 viikon verran. Toukokuun 4. on siis vika tentti ja vaikka päässä onkin pieni kutkutus päästä tästäkin lukuvuodesta eroon, tuntuu silti tosi oudolta päättää taas yksi vuosi opintojen parissa. Vielä jos kesätöidenhaun kanssa käy kehnosti, niin johan siinä pieni ihminen pomppii seinille pelkästä tekemisen puutteesta. Nyt voinee siis hetken vielä olla iloinen arjen pyörittämisestä varsinkin, kun elämä alkaa pikkuhiljaa olla taas voiton puolella.

2 kommenttia

 1. Sairastun ite tosi helposti ja oon melkeen joka kuukausi jonkin sortin flunssassa. Se on ärsyttävää, sillä vihaan yli kaiken niistämistä.
  Aivan ihanat kuvat tässä postauksessa♥ Toi asukokonaisuus on muutenkin aivan upea!

  https://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuva sairastelu on tosiaan tosi kurjaa, jokunen vuosi sitten olin itsekin alvariinsa flunssassa :-( Kiitos paljon kehuista! :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.