Rapea granola

22.3.2017

Tapoja tehdä granolaa on varmaan yhtä monta kuin on tekijääkin ja erilaisia variaatioita tästä tuntuu löytyvän joka puolelta. Se yhdistävä tekijä näistä kuitenkin löytyy, että granola on aivan sairaan hyvää. Ensikohtaamiseni tämän kanssa tapahtui itseasiassa vain jokunen kuukausi takaperin, kun sain kaveriltani joululahjaksi ison purkillisen itsetehtyä granolaa. Se oli niin herkkua, että vedin sitä välillä suoraan purkistakin ihan sellaisenaan. Kyseinen purnukka oli täytetty Kinuskikissan ohjeella tehdyllä granolalla (ohje täällä), mutta nyt pari viimeistä kertaa olen tehnyt sattumat jogurttini sekaan toisella tyylillä.


Ainekset:
5 dl kaurahiutaleita, tai sekoituksena vaikka 2 dl kaurahiutaleita, 2 dl ruishiutaleita ja 1 dl kauraleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl manteleita
1/2 - 3/4 dl kookos- tai rypsiöljyä
1/4 dl agave- tai vaahterasiirappia
1 dl pähkinöitä (esim. pekaani- tai saksanpähkinöitä)
1 dl kuivattuja karpaloita
1 tl kanelia

Sekoita kulhossa hiutaleet, auringonkukansiemenet, pienemmäksi pilkotut mantelit, öljy ja siirappi. Paista uunissa alatasolla 175 asteessa 10-20 minuuttia riippuen siitä, kuinka paahdettua granolaa haluat. Granola palaa todella helposti, joten kannattaa muutaman kerran sekoitella seosta paiston aikana ja olla tarkkana noin muutenkin. Kun granola on saanut nätin kullanruskean värin pintaansa, voi pellin ottaa pois uunista. Jäähdyttyään hetken voi sekaan heittää pilkotut pähkinät, karpalot ja kanelin. 

Itsetehty granola on maailman ihaninta Alpron mustikkajogurtin kanssa, tuo combo menee täysiä jopa makeannälkäänkin. Maustamattomaan jukraankin tämä antaa suloisen vivahteen ja kuten sanottua - menee se ihan sellaisenaankin suoraan purkista naposteltuna.


Oletko jo ehtinyt itse tekemään granolaa, vai oliko tämä ihkauusi juttu? 

6 kommenttia

  1. Myös mä tein pari kuukautta sitten ensimmäisen kerran granolaa - itseasiassa melkolailla samalla ohjeella! Voisin kuitenkin seuraavan satsin tehdä tällä sun ohjeella, sillä tää on kuitenkin hitusen erilainen. Mä en nimittäin laittanut esim noita karpaloita ollenkaan. :) Haha mulla kävi viime granolan kanssa just tolleen, että napostelin sitä suoraan sieltä purkista :'D Itsetehdyssä granolassa on kyllä se hyvä puoli, että sitä tietää tasan tarkkaan mitä sinne on laittanut. Kaupan mysleissä kun on yllättävän paljon sokeria. :o Ja no onhan toi omatekemä nyt 100x parempaa♥ Ihania kuvia muuten <3

    http://anskisss.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla granolaa karpaloiden kanssa, ne antaa superhyvän viban siihen sekaan! Haha, ihana että muillekin käy noin, ettei granola ehdi edes kulhoon asti jukran kanssa, vaan sitä tulee popsittua ihan sellaisenaan :-D Ja tuo on täysin totta, että itsetehtynä suuri plussa on se, ettei sekaan eksy mitään ylimääräistä.

      Kiitos vielä kuvakehuista ♥

      Poista
  2. Oi nam, kuulostaa superhyvältä! Mulla on itseasiassa ollut tuollainen lasipurkki jo jonkinaikaa odottamassa täytettä, ja olen ihaillut näitä itsetehtyjä granoloita nyt useammassa paikassa, joten pitää ilmeisesti vihdoin tarttua itsekin tuumasta toimeen! :)

    http://neasjoblom.blogspot.com.ee/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, sittenhän sun pitää ehdottomasti tehdä kokeiluerä granolaa, ettei purnukka joudu tyhjänä olemaan :-D Tää ohje on ihan mainio, onnistuu varmasti!

      Poista
  3. Näyttää niin hyvältä! Ja tosi ihania kuvia :) Sulla on muutenkin hieno banneri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua se onkin! Kiitos kehuista :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.