TO DO-lista keväälle

16.3.2017
Vaikka ekaa kevätkuukautta on mennytkin jo puolet ohi, niin suurin (ja paras) osa keväästä on silti vasta edessäpäin. Vielä siis lienee ihan hyvä aika heittää ilmoille muutama tavoite tuleville kuukausille, jotta nämä mielessä pyörineet seikat ei vaan pääse unohtumaan. 


Etsi uutta asuinspiraatiota. Olen tosi mukavuudenhaluinen tyyppi, ja kiskon mieluusti jalkaan Dr. Denimit ja yläosaksi joko neulepaidan taikka sitten jonkin perus t-paidan ja ruutupaidan/neuletakin combon. Kokonaisuus on toimiva arkiasu eikä vaadi juurikaan miettimistä, mutta erilaisten asukokonaisuuksien pohtiminen on hauskaa ajanvietettä. Keväälle otankin haasteeksi pompata pois omalta mukavuusalueeltani ja etsiä useammin ylle jotakin tuosta tavanomaisesta poikkeavaa. Alkuvuodesta löysin ihan sairaan kivat revityt boyfriend-farkut, joiden käyttöönottoa jännään ja lujaa. Vielä vain keli on ollut aavistuksen liian kylmä näille ja koska palelu on kamalaa puuhaa, olen mieluummin malttanut mieleni ja suosiolla odotellut lämpimämpiä ilmoja. Ehkäpä tulevilla viikoilla jo tarkenisi?

Testaa edes muutamaa uutta ruokaohjetta. Aivan liian usein tulee turvauduttua noihin samoihin hyviksi todettuihin perusohjeisiin, joten vaihtelun vuoksi on tosi virkistävää välillä testata jotain uutta. Vastikään itseasiassa sain yllytettyä itseäni ja kokeilin ihkauutta nyhtökaura-kookoscurryn reseptiä (tsekkaa täältä!), joka osoittautui aivan taivaalliseksi. On paljon kivempi miettiä viikon kauppalistaa, kun reseptikirjassa on lukuisia eri vaihtoehtoja ja pystyy valikoimaan laajemmalta skaalalta, että mitäköhän sitä tällä kertaa tekisi.


✖ Kunhan vain lumesta ja jäästä pääsee eroon, ala käymään taas juoksemassa. Viime syksynä ennen lumien ilmaantumista kävin aika useinkin heittämässä pienet spurttilenkit metsässä, koska se tunne jälkeenpäin on vaan jotenkin niin mahtava, ettei sitä osaa edes selittää. Näitä lenkkejä tosin saanee odottaa hetken tuon Kun luonto koittaa tappaa-jään kanssa, joka peittää kaikki polut ja tiet täysin. Hiljaa köpötellessäkin meinaa lentää alvariinsa nurin ja lihakset tuntuu kramppaavan jo siitäkin, kun pihalla liikkuessa sätkii kuin sätkynukke koittaessa liikkua eteenpäin. 

✖ Yritä löytää koulumotivaatioon boostia jostakin. Enää loppurutistus jäljellä, joten kamalasti ei ole vaadittu koittaa jaksaa parin kuukauden verran ja saada edes muutama kiitettävä lisää sinne tokariin. Vähän meinaa alkaa jo hirvittämään tuo harjoitustöiden ja muiden arvioitavien tehtävien määrä, mutta yritys saada ajatukset kasaan on kova. Täytyy varmaan jo heti tänään kaivaa kalenteri esille ja järjestellä aikataulut sopiviksi siten, ettei missään vaiheessa tule hillitöntä kiirettä hommien kanssa.


✖ Kehittele keväisiä DIY-projekteja. Mulla on pari superkivaa ässää hihassa ja inspistä löytyy etsiä lisää uusia ideoita. Pinterest tuntuu olevan pullollaan toinen toistaan ihanampia juttuja ja sitä onkin tullut selattua varsin usein, eikä varmasti myöhemmin kevään aikanakaan se jää täysin taka-alalle.

✖ Muista keskittyä myös omaan hyvinvointiin. Aikataulun kiristyessä mulla on paha tapa koittaa tykittää yhtä kyytiä kaikki alta pois, koska en nauti yhtään tekemättä olevien hommien roikkumisesta, mutta tällä kertaa koitan oikeasti keskittyä siihen, miltä musta tuntuu just nyt. Kun yksi deadline on selätetty, olisiko kenties fiksua taputtaa itseään olkapäälle ja läväyttää läppäri kiinni kuin että alkaa heti paahtamaan toisen kimpussa? Tietty jos energiaa riittää niin mikä ettei, mutta tänä keväänä mennään oman jaksamisen ehdoilla. Ja sen takia koitankin tosissani aikatauluttaa kalenterini siten, että dl:ien välissä olisi hyvin aikaa, eli jos pieni breikki tulee tarpeeseen niin sen voi myös pitää. Aloitin tämän rupeaman jo alkuviikosta, kun pitkän päivän päätteeksi illansuussa kotonakin napotin koneen ääressä kirjoittamassa raporttia. Katseen alkaessa lasittua ja tekstin tuottamisen hankaloituessa huomattavasti nappasin läppärin ruudun pimeäksi, laitoin lenkkarit jalkaan ja lähdin ulos. Kun hyvän tovin verran oli koiran kanssa kävellyt auringonlaskun aikaan rannassa, onnistui tehtävän loppuun tekeminen paljon joutuisammin tauon jälkeen. Ota hetki itselle, joka teepussissanikin lukee, on se fraasi, josta pitäisi tehdä vielä erikseen iso muistilappu jonnekin näkyvälle paikalle. Se on se juttu, joka on avain kaikkeen


Onko sulla mitä tavoitteita tälle keväälle?

4 kommenttia

 1. Tosi hyviä juttuja oot listannu. Iteki oon miettiny juoksemista, mut ootan iteki lumien sulamista. Pitäis kyl iteki tehä tällane to do -lista nii sais kenties edes jotakin järkevää aikaseks ennen kesää :D

  http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava juttu, että juoksu on sullekin mieluista :) Se on ihan superhyvä harrastus! TO DO-listojen teko kannattaa, niin ne mielessä olleet tavoitteet ei unohdu :-)

   Poista
 2. Ihan huippujuttuja sun to do -listalla! Osa noista löyty jo valmiiks mun listalta, mutta taidan lisätä siihen vielä noi pari jotka vielä uupuu (asuinspis ja juokseminen). Kivaa kevättä sulle :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että meidän listat on natsaavia - ajatusmaailmat siis pyörii samoilla suunnilla :-D Kiva juttu myös, että sait tästä vähän lisää inspiraatiota!

   Ihanaa kevättä myös sulle :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.