Superhelppo chia-vanukas

24.5.2017

Mulla on tapana aloittaa aamuni joko perus leipäsetillä tai (tuore)puurolla. Nämä aamupaloina ovat toki toimivia ja erilaisia variaatioita tehdä leipäpalat sekä puuroannos on lukemattomia, mutta silti moiset alkaa kyllästyttää pidemmän päälle. Uutta aamupalainspiraatiota hakiessani törmäsin chia-vanukkaan ohjeeseen, jota mun on itseasiassa pitänytkin testata jo kauan. Nyt siis viimeistään oli aika laittaa ohje kokeiluun!


En edes tiedä millä olen itselleni perustellut reseptin kokeilematta jättöä tähän asti, koska chia-vanukas on yhtä nopea ja helppo valmistaa kuin tuorepuurokin. Ainekset vaan kippoon ja yöksi jääkaappiin, ja aamulla siellä odottaa safka valmiina. Tässä onkin ruoanlaittotapa omaan makuuni, varsinkin jos on kiireinen aamu tiedossa. Se auttaa tosi paljon, kun ei tarvitse alkaa väsäämään aamupalaa kaiken muunkin puuhan keskellä, vaan jääkaapista pystyy nappaamaan valmiin annoksen tarvittaessa vaikka mukaankin. 

Chia-vanukas
2,5 rkl chiasiemeniä
2 dl manteli- tai kookosmaitoa 
hieman sokeria/agave- tai vaahterasiirappia tarvittaessa makeutukseen

Sekoita maito ja chiasiemenet keskenään purnukassa/lasissa ja laita yöksi tekeytymään jääkaappiin. Nopeamman version vanukkaasta saa jopa noin vartin odotteluajalla, mutta itse ainakin tykkään yön yli-tavan koostumuksesta enemmän. Vanukkaan kaveriksi voi laittaa niin pähkinöitä, marjoja kuin vaikkapa hedelmiäkin. Tässäkin vain mielikuvitus on rajana, kuten myös perusohjeen lisäksi reseptejä löytyy suklaisesta chia-vanukkaasta aina vihervanukkaaseen asti. Saa nähdä mikä versio pääsee seuraavana testiin!


Onko chia-vanukas sulle jo tuttu juttu?

2 kommenttia

  1. Ooh kuulostaapa jännältä :o Tää menee kyllä jossain vaiheessa kokeiluun! :) Noi sun ottamat kuvat on super söpöjä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella kokeilemaan! Chia-vanukas oli tosi iloinen yllätys, vaikka alkuun se kuulosti omaankin korvaani ehkä vähän kummalliselta :-D Kiitos paljon kehuista ♥

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.