Mango nice cream

14.6.2017

Mitä luonnollisempi ja mitä vähemmän mitään ylimääräistä, sen parempi. Ainakin mun mielestä. Tämä periaate on vahvasti läsnä ajastusmaailmassani ja on itseasiassa ollut jo hyvän aikaa. Sama homma pätee niin siihen, mitä laitan suuhuni, kuin ulkoisestikin käyttämiini tuotteisiin, kuten kosmetiikkaan. Musta on tosi kiva tehdä itse esimerkiksi granolani kaupasta valmiina ostamisen sijaan ja näin ollen tietää, ettei siellä seassa ole säilöntäaineita tai mitään muutakaan extraa. Siinä on vain niitä aineksia, jotka olen sinne omin käsin laittanut. Tykkään myös kokeilla kaikkia uusia samalla tyylillä laadittuja reseptejä ja yksi varsin uusi tuttavuuteni onkin nice cream


Nice cream on aivan huippu vaihtoehto tavalliselle jäätelölle ja samalla niin paljon terveellisempi. Nice creamin perusohje - joka toimii muuten myös sellaisenaan - on kypsä pakastettu banaani. Ei muuta. Jopa ylikypsäksi venähtänyt hedelmä toimii paremmin kuin hyvin, sillä mitä kypsempi banaani on, sitä makeampi on sen maku. Banaani(t) siis vain pilkotaan, pakastetaan ja tehosekoittimessa muussataan jäätelömäiseksi seokseksi. Tämä perusohje muuntautuu moneksi, sillä sekaan voi heittää niin marjoja (mansikkaa, mustikkaa, karpaloa, puolukkaa..), hedelmiä (passionhedelmää, aprikoosia, mangoa..), mausteita (vaniljaa, kanelia..) tai vaikkapa maapähkinävoita. Superhauskaa tässä banaanijäätelössä on juuri se, että siitä voi tehdä niin monenlaista niin helposti. Ja pakastimessa voi aina pitää varalla banaaniviipaleita ja halutessa jotain sekaan heitettävää, jolloin nice creamia pystyy valmistamaan nopeasti yllärinä ilmaantuneeseen makeanhimoon. 


Mango nice cream
1 iso ja kypsä pakastettu banaani
1 dl pakastettuja mangokuutioita

Esivalmisteluina pilko banaani viipaleiksi ja kuutioi mango, ja pakasta molemmat rasiassa. Laita jäiset mango- ja banaanipalaset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi seokseksi. Hommaa nopeuttaakseen voi tehosekoittimen sekoitusastian lämmittää lämpimällä vedellä ennen aloittamista, jolloin jäiset hedelmät sulaa helpommin jäätelömäiseen muotoonsa. Lusikoi nice cream kulhoihin ja koristele halutessa vaikka kiivipalasilla ja kookoshiutaleilla. Nauti heti ja ylläty raikkaasta sekä herkullisesta pelkästä banaanista ja mangosta tehdystä jäätelöstä!


Oletko jo testannut nice creamia?

2 kommenttia

  1. Muistan joskus tehneeni tätä pelkästä banaanista ja oli se kyllä yllättävän hyvää! Pitäisi joskus kokeilla taas uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se muuten todella yllättää, miten pelkästään banaanista saa niin hyvää nice creamia! Liputan uudelle kokeiluideallesi :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.