Tutorial: Marmorikynnet

21.6.2017

Olen ihan extremelaiska lakkaamaan kynsiäni ja yleensä näiltä löytyykin varsin kulahtaneet, yksiväriset lakat. Se on vaan (mukamas) jotenkin niin vaivalloista lähteä ensin poistamaan vanhoja lakkoja, laittamaan uudet ja joutua vielä odottamaankin, että kynsien pinta kuivuu. Juurikin tästä syystä tyydyn tavanomaisesti lakkaamaan kynteni ehkä viikon tai parin välein ja tosiaan vain yhdellä värillä. Mutta silloin, kun satun saavuttamaan tietyn mielentilan, niin motivaatiota riittää pikkutarkempaankin näpertelyyn. Varsinkin, jos lakkausidea on maailman siistein. 

Marmorikuosisten kynsien aikaansaaminen on toki varsin työlästä ja tekniikoiden oppimisessa menee hetki, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoista. Ja kunhan vain tavan sisäistää täysin, niin ajankäyttökin on paljon minimaalisempaa kuin ekaa kertaa kokeillessa. Loppupeleissä tämä tyyli on paljon yksinkertaisempi mitä kuvittelisikaan, eikä toteuttaminen suinkaan ole mitään rakettitiedettä.

Marmorikynsiä varten tarvitset valkoista, mustaa ja harmaata kynsilakkaa, meikkisienen, pinsetit, pienen lasipurkin ja sen kannen, puisia tikkuja, hiuslakkaa, kynsilakanpoistoainetta, topsipuikkoja, sekä päällyslakkaa. 


STEPS 1 & 2
Aloita lakkaamalla kynnet valkoisella kynsilakalla ja anna kuivua täysin. Repäise meikkisienestä palanen irti ja mitä epätasaisemman reunan saa aikaan, sen parempi. Kuvion pinnasta saa aikaan elävämmän, kun töpön pinta on rösöinen.


STEP 3
Sekoita jollakin alustalla, esimerkiksi lasipurkin kannella, keskenään valkoista ja mustaa kynsilakkaa. Tipauta kannelle erikseen ensin tipat sekä mustaa että valkoista lakkaa (valkoista saa olla reippaasti ja enemmän kuin mustaa, mustaa tarvitaan vain pieni tippa). Kasta puutikku mustaan lakkaan ja upota se valkoiseen. Sekoita ja lisää tarvittaessa mustaa saadaksesi aikaan sopivan vaaleanharmaan sävyn. Dippaa meikkisienen palanen pinsettien avulla värjättyyn lakkaan ja töpöttele väriä hellästi ja sattumanvaraisesti läiskittäin kynsille. 


STEP 4
Täytä pieni purkki lämpimällä vedellä melkein piripintaan asti. Tipauta veden pinnalle harmaata kynsilakkaa muutama pisara. Lakkaa ei kannata pudottaa kovin korkealta, sillä muutoin ne valuvat purkin pohjalle, eivätkä jää veden pinnalle kuten pitäisi. Lakan täytyisi levitä veden pinnalle kalvoksi ja uusien sekaan tiputettujen pisaroiden levittyä myös tehden kalvosta voimakkaamman värisen. Jos näin ei käy, vaihda vesi ja kokeile uudempaa lakkaa.


STEP 5
Kun olet saanut kalvon aikaan veden pinnalle, suihkauta se rikki hiuslakalla. Tämä on se vaihe, joka on vaatinut ainakin minulta eniten kärsivällisyyttä, sillä lakka täytyy osata suihkauttaa just eikä melkein oikein. Tätä kannattaa testailla etukäteen, jotta homma luistaa sitten kynsiä lakatessa. 


STEPS 6 & 7
Paina kynsi tasaisesti rikkoutuneen kalvon päälle mahdollisimman "reikäiseen" kohtaan ja pidä kynttä veden alla noin 10 sekuntia. Tämä tapa luo marmorin pinnassa esiintyvät tummemmat raidat, joita ei täydy olla aivan mahdottomasti. Nouki tikulla ylimääräinen kalvo pois, jotta se ei turhaan jämähdä sormeesi ja nosta sormi pois vedestä. Kynnen ollessa vielä märkä raitoja pystyy aavistuksen verran blendaamaan/ohentamaan vaikka ohuella tikulla. Tietysti on paikallaan muistaa, että täydellisyyttä on turha tavoitella. Kivienkin pinnan väri on välillä tosi epätasaista ja jotkut kohdat ovat huomattavasti tummempia kuin toiset. Mitä epäsäännöllisempi, sen todellisempi! Toista tämä erikseen jokaiselle kynnelle. Kynsien kuivuttua puhdista kynsinauhat ja sormet muutenkin kynsilakanpoistoaineella topsipuikkojen avulla ja sipaise vielä kerros päällyslakkaa. Itse olen huomannut sen, että mattapinnan tekevä lakka (esim. China Glaze Matte Magic) antaa paljon anteeksi ja häivyttää ne mahdollisesti havaittavissa olevat pienet mokat. 


Miltä marmorikuosiset kynnet näyttää sun mielestä? :)

10 kommenttia

 1. Aivan ihanat kynnet! Vois kokeilla jos kärsivällisyys riittää :D Oon ite nimittäin sellanen hätähousu kynsiä lakatessa et aina 2-3 kynttä menee pilalle kun en jaksa odottaa tarpeeks kauan lakan kuivumista xD

  http://paula-beautyqueen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä toinen hätähousu - mullakin se on ihan perus, että vähintään yksi kynsi tuhriintuu, kun sitä kuivumista ei jaksa odottaa.. :-D

   Poista
 2. Oi miten upeat kynnet!<3

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä tosi ihana kuosi, mutta itsellä ei kyllä riitä taito tai keskittymiskyky sitten ollenkaan :) Puhumattakaan siitä, että omassa käytössäni kynsilakka kuluu superhelposti ruman näköiseksi, joten suuri vaivannäkö tuntuu jotenkin turhalta.

  http://www.lily.fi/blogit/meikkeja-musaa-ja-meininkia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marmorikuosi tosiaan on aivan ihana! Se on kyllä harmi, jos lakat kuluu helposti pois ja kaikki niihin uhrattu aika menee hukkaan :-(

   Poista
 4. Vau nuo kynnet ovat ihanat, näyttävät aivan kynsiammattilaisen tekemiltä! :)♥

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit kynnet!

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.