Aamut

16.8.2017

En ole koskaan oikein osannut määritellä itseäni joko aamu- tai iltaihmiseksi. Molemmissa on omat hyvät puolensa, jotka tekee valinnasta lähes mahdottoman. Illalla on ihanaa päivän ollessa pulkassa vain olla möllöttää ja keskittyä täysiä rentoutumiseen. Kun voi vain olla ylpeä itsestään ja saavutuksistaan - ja lopulta kömpiä lakanoiden väliin lepäämään. Silti aamuissa on se oma vibansa, josta tykkään ihan superpaljon.


Rakastan aamuissa yksinkertaisesti sitä, kun kaikki on mahdollista. Sä voit itse vaikuttaa siihen, millainen päivästä tulee ja mitä aiot sen aikana tehdä. Vaikka olisi tiedossa yhtä jos toistakin työmaata, pystyy näihin vielä tässä vaiheessa kanavoimaan energiansa Pystyn tähän-tyyliin. Tai jos aamu vaikuttaakin mälsältä niin ajatus siitä, että päivän mittaan voi tapahtua mitä tahansa kivaa, on todella lohduttavaa. Uskon vakaasti siihen, että millainen aamu, sellainen päivä. Jos aamu alkaa hyvällä mielellä, tulee päivästäkin todennäköisesti hyvä. Sillä on suuri merkitys minkä fiiliksen ottaa tuleville tunneille ja millä tavalla ne ottaa vastaan.


Arvostan pienen hetken pyhittämistä ihan vaan itselleni jokaisena aamuna. Se voi olla vaikka kahvi- tai teekupin kanssa vietettävä hengähdystauko taikka parin minuutin venyttelytuokio. Sellainen ilman mitään muuta virikettä (lue: puhelinta) vietettävä pieni tovi, jolloin on ainoastaan omien ajatuksiensa kanssa - ja ehkä vähän myös rauhallisen musiikinkin. Rehellisesti mä en kestä tolkuissani, jos en saa välillä viettää sellaisia "silmät kiinni ja hengitä"-sessioita, jolloin ainakin mun akut latautuu parhaiten. Näistä hetkistä saa voimaa ja tuntee olevansa läsnä just tässä ja nyt. Paras aika näille on mun mielestä just aamu ja näin heti päivän alusta saa sen pikkuisen paussin ja ajatukset paremmin kasaan. Mikä parasta, tällainen oma aika kohentaa mielialaa mielettömän paljon. Aamu on huippua aloittaa sillä hyvän fiiliksen virralla ja kun nämä vibat saa vielä kanavoitua oikein, ne kestää päivän riennoissa pitkään mukana.


Mä olen ottanut uudeksi, varsin hyväksi tavaksi varata pienen tovin aamusta venyttelyyn. Käytän ensin heti herättyä koiran lenkillä, syön aamupalan ja leikin koiran kanssa samalla hörppien kahvia. Kun Nemo saa leikistä tarpeekseen ja aloittaa itsekin aamupalan popsimisen tai suuntaa parvekkeelle katselemaan ohikulkevia tyyppejä, on mitä täydellisin hetki omalle laatuajalle. Tällöin ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa vieressä tylsistyneenä tuijottavasta nelijalkaisesta, eikä mahakaan enää kurni. Hyvän fiiliksen tuova biisi siis soimaan ja venyttelemään. Mun on pakko tähän väliin heittää yksi lemppari venyttelysettini Blogilatekselta, jonka avulla saa todella niin kropan kuin mielenkin voimaan hyvin. Muistan nykyään liikkeet ulkoa ja vedänkin ne yhden-kahden biisin aikana ilman videon apua, jolloin voin opastuksen sijaan keskittyä vielä paremmin olemaan ajattelematta mitään. 3-6 minuuttia ei vie aamusta aivan mahdottoman paljon aikaa ja kun otetaan huomioon näiden parin minan aikana tapahtuva huikea positiivinen vaikutus koko kehoon ja mieleen, on se hyvä ja paikallaan oleva uhraus.

Miten sulla on tapana viettää aamusi?

10 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Rauhalliset aamuhetket kuulostavat niin hyviltä, mutta todellisuudessa omat työaamut on aikamoista kaaosta :D Viikonloppuisin ehtii onneksi viettää pitkiä aamuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yleensä arkiaamut tosiaan tuppaavat pääsemään kiireisiksi, mutta hyvä niksi on laittaa herätyskello vaikka edes sen 10 minuuttia aikaisemmin soimaan, jolloin pystyy paremmin uhraamaan pari hassua minuuttia vain olemiselle :) Sillä pikkuisella hetkelläkin on suuri vaikutus esimerkiksi siihen, miten hyvin päivän kiireet pystyy ottamaan vastaan.

   Poista
 2. Arkisin mä en oo aamuihminen ollenkaan :D Viikonloput on sitten kokonaan asia erikseen. Rakastan herätä viikonloppuisin viimeistään kymmeneltä, tehdä hyvää aamupalaa, lukea samalla jotain kirjaa tai blogeja ja kuunnella musiikkia. Iltaihminen oon ollut aina, sekä arkisin että viikonloppuisin :D Ihania kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha täysin ymmärrettävä logiikka, jota sovellan usein itsekin :D Viikonloppuaamut vaan on parhaita, mutta onneksi arkiaamuistakin saa ihan siedettäviä asennoitumalla niihin oikealla tavalla. Tai siis ainakin yleensä saa, välillä niitä ei pelasta mikään :-D Kiitos kehuista ♥

   Poista
 3. Kiitos kun linkitit itsesi galluppiini, sun blogi oli tosi paljon mun mieleen ja jään tänne seurailemaan tulevia juttuja! :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia. Oon kateellinen tosta sun teekupista, ihan älyttömän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kuppi on aivan ihana munkin mielestä - ehdottomasti yksi lemppareistani :) Niitä saa H&M:stä jos oikein mieli tekee samanlaista.

   Poista
 5. Aamut ovat niin ihania❤ Aivan ihanat kuvat tässä postauksessa ja siis tuo kuppi ja nuo kynttilät 😍Mistä mahtaa nuo kynttilät olla? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista! Kynttilänjalat löysin joskus Jyskistä, kannattaa käydä kurkkaamassa josko niitä olisi vielä siellä :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.