Flunssan häätö inkiväärishoteilla

7.9.2017

Mitä syksyyn tulee, on syysflunssan poteminen mulle enemmän sääntö kuin poikkeus. Ensimmäinen erä alkavaa kurkkukipua vastaan käytiin jo vajaa viikko sitten, kun kaverin luona toisella paikkakunnalla vieraillessa tajusin, että tuntuupas kurkussa ikävältä. Seuraavalle päivälle oli tiedossa melkein neljän tunnin bussimatka ja edessäpäin häämötti myös ekat luennot, joten flunssalle ei tosiaankaan ollut aikaa. Eikä sillä, että kipeänä oleminen olisi muutenkaan kivaa. Oli siis aika ottaa vähän järeämmät aseet käyttöön ja suunnata kauppaan ostamaan sitruunaa ja inkivääriä, jotta saataisin flunssanalku häädettyä saman tien matkoihinsa.


Olen aiemminkin harrastanut inkiväärishotteja flunssa-aikaan, mutta tästä lähtien vannon niiden nimeen aina kun joku valittaa kipeästä olosta. Mulla tosissaan oli kurkku jo sen verran karheana, että oli pakko turvautua jopa Bafuciniin. Perjantaina nautittujen parin inkiväärishottiannoksen ja kolmen inkivääri-sitruunateekupillisen jälkeen olin jälleen elämäni kunnossa seuraavana aamuna, eikä kurkkukivusta ollut enää tietoakaan. Olin aivan varma ennen nukkumaanmenoa, että herään aamulla tukkoisena kurjaan oloon, mutta koin todellakin jonkin mielettömän ihmeparantumisen. Liekö nappasin shotit juuri oikealla hetkellä ennen kuin flunssa iski kunnolla päälle. 


Inkiväärishotit
-pieni pala inkivääriä
-puolikkaan sitruunan mehu
-halutessa tilkka hunajaa

Kuori ja raasta noin peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, sekä purista puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita inkivääri ja sitruuna sekaisin lasissa, ja lisää halutessa tilkka hunajaa. Nauti nimensä mukaisesti shottina.

Se täytyy myöntää, että inkiväärishotit ei ole sieltä kaikista maukkaimmasta päästä ja on ihan fiksua pitää vesilasi toisessa kädessä. Inkiväärin maku itsessään on tosi voimakas ja sitruuna nyt tunnetusti on melko kirpeää. Voin kuitenkin sanoa, että sen jälkeen, kun shotin on saanut alas, täyttää rintakehän ihanan lämmin tunne ja kurkkukipu helpottaa heti ainakin pieneksi toviksi. Urheus siis palkitaan saman tien!


Oletko sä kokeillut koskaan inkiväärishotteja?

12 kommenttia

 1. Tätä täytyy kyllä testata ens kerralla, kun meinaa tulla kipeeks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen todella testaamaan, jos yhtään meinaa olla kipeä olo :)

   Poista
 2. Inkiväärishotit on niin paras ratkasu flunssan häätämiseen<3 Tää postaus on varmasti monelle tosi hyödyllinen kun flunssakausi on päällä jälleen! :)

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit - olo helpottuu näiden avulla heti. Toivotaan tosiaan, että mahdollisimman moni saisi tästä vinkkiä flunssan hätistelyyn :)

   Poista
 3. Inkiväärishotit on täälläkin yks tärkeimmistä aseista flunssan häätämiseks :D Ihanat kuvat oot ottanut tähän postaukseen!

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että shotit on jo entuudestaan tuttu apu :) Kiitos paljon kehuista!

   Poista
 4. Hyvä vinkki, tätä pitää kokeilla seuraavan kerran flunssan iskiessä. (Pst. kaunis kuvitus tässä postauksessa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva juttu, jos tästä jäi positiiviset ja kokeilunhaluiset vibat :) Ja kiitos kuvakehuista!

   Poista
 5. Mulla on meinannut pientä nuhaa pukata viimeset pari viikkoa, joten pitääpäs koittaa näitä inkiväärishotteja. Tosi monella kaverillakin kurkkukipu on häipynyt heti inkiväärishotin jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää shotit tosiaan on aivan uskomattomia, kun alkavan kurkkukivun pystyy hätistämään sen sileän tien pois :D Toivottavasti säkin saat annettua nuhallesi lähtöpassit!

   Poista
 6. Entinen pomo joi myös tuota shottia mutta siellä oli joukossa vielä valkosipulia. Ja joi siis ihan joka päivä, eikä ollut ikinä kipeänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, siinäpä vasta sisukas tyyppi! Olen itsekin kuullut, että näihin shotteihin voisi lisätä valkosipulia, mutta en vain ole uskaltanut koskaan kokeilla :D

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.