4 X OUTO TAPANI

12.10.2017
Olen aika varma, että jokaisella meistä on edes joku vähän kummallisempi tapa, josta kuullessaan muut katsoo sua vähintäänkin toista kulmakarvaansa nostaen. Ja se on ihan fine. Just nää outoudet tekee meistä erilaisia ja jännittäviä tyyppejä. Myös multa löytyy jokunenkin pikkuisen epätavallisempi tottumus, joiden ilmikäydessä myönnän saaneeni kieroon katsomisia ja hölmistyneitä ölähdyksiä. Hetken jo vakavissaan mietin, että viitsinkö laskea näitä ihmisten ilmoille, ettei kaikki pidä mua nyt ihan yberoutona, mutta annetaan pokkana palaa vaan.


#1 Rakastan pyykkäämistä ja astianpesukoneen käyttämistä. Musta on vaan aivan sairaan kivaa tunkea likaiset pyykit ja astiat koneeseen ja hetken hurinan jälkeen kaivaa sieltä putipuhtaat kamat pois. Astiat tietty saa hetkeksi jäädä kuivumaan koneeseen, mutta pyykit kiiruhdan ripustamaan saman tien. Lempparihuuhteluaineen tuoksu saa aikaan pyykeille niin freesit vibat ja niitä on ihana nuuhkutella siinä samalla, kun asettelee pyykkitelineeseen roikkumaan. Sen toki myönnän, että kuivien pyykkien viikkaaminen kaappiin onkin sitten toinen juttu, jonka kanssa vitkuttelen viimeiseen asti. Puhtaat (ja kuivat) astiat sen sijaan on maailman parasta asetella koneesta omille paikoilleen kaappeihin - kuten myös likaisten astioiden lappaminen tiettyyn järjestykseen tistikoneeseen. Usein sanon poikaystävällenikin, että jättää vaan tiskit altaaseen, josta voin sitten itse laittaa ne koneeseen. Eipähän tarvitse tuhista, kun toinen ei ymmärrä mun pakkomiellettä latoa ne just tietyille paikoille :-D


#2 Mulla pitää olla AINA taskussa huulirasva ja nenäliinä. (Mieluusti myös puhelin, koska mun ajatukset käy välillä niin lujaa vauhtia, että joku asia  X on pakko tsekata just sillä sekunnilla, tai sitten mieleen ilmaantunut postausideoita pitää laittaa ylös puhelimen muistioon.) Mulla on ilmeisesti jonkinsortin yliherkkyysnuha, koska ei taida olla päivää, jolloin en joutuisi niistämään nenääni taikka en aivastelisi. Tätä varten omistan lääkärin kirjoittaman reseptisuihkeenkin, jota tosin olen harvinaisen laiska suihkimaan. Ja huulirasvaa kohtaan omaan muuten vain jonkin riippuvuuden. Jos nessu taikka huulirasva ei ole käteni ulottuvilla, alkaa mun huulet kuivumaan saman tien ja tuntuu, että aivastus tulee än-yy-tee-nyt. En tiedä mitä psykologisia juttuja nää on (varsinkin jälkimmäinen on aika extremeä) mutta minkäs teet. Tästä syystä mulla onkin lähestulkoon jokaisen kotihupparin ja -neuletakin taskussa oma huulirasva ja nessu, ettei vaan käy hullusti. Samaten koululaukussa asustelee ihan vakiona yksi rasva ja nenäliinapaketti. 


#3 Kuten toisessa kohdassa sanottua, on mulla äärimmäisen usein puhelin jossakin lähistölläni. Ja se on muuten enemmän sääntö kuin poikkeus, että jos olen tsekkaamassa puhelimestani jotain, niin just silloin joku soittaa mulle. En tiedä miksi, mutta mua välillä hävettää ihan kauheasti vastata heti parin sekan jälkeen, koska onhan puhelin kourassa 24/7 istuminen vähän surullista. Mulla onkin tapana tämän takia odottaa pikkuinen hetki ennen kuin vastaan puhelimeen. Soittoäänenäni on tuo iPhonen perus pirinä ja standardi on odottaa kaksi pirahdusta ennen vastaamista. Typerää, tiedän, mutta tästä on tullut joku alitajuntainen juttu.

Sweater - Forever 21 | Demim jacket - Forever 21 | Jeans - Dr Denim | Boots - Dr Martens | Rings - H&M

#4 Pienestä pitäen mulla on ollut tapana järjestää itselleni ns. "täydellisiä aamuja". Siis lapsena kirjoitin ihan ylös mitä tämä täydellinen aamuni tulee pitämään sisällään ja laitoin illalla kaiken valmiiksi tätä varten. Vanhemmiten en ole enää harrastanut tätä aamutoimien ylös listaamista, vaikka edelleen väännänkin jos jonkinsortin listoja asioista kuin asioista, mutta iltasiivoilut ovat edelleen vahvasti läsnä. Se vaan on fakta, että on maailman ihaninta herätä tiptop-kunnossa olevasta kodista, jossa kaikki on järjestyksessä. En voi sietää epäsiisteyttä kodissani (tai oikeastaan missään), joten miksi ihmeessä pilaamaan aamu sotkuisella miljööllä. Varsinkin vapaita viikonloppuaamuja varten on parasta laittaa edellisenä iltana koti sohvatyynyjä myöten kondikseen, jotta voi aamulla vain herätessä tsekata kodin ja todeta, että vitsit miten kivalta täällä näyttää. 

Millaisia outoja tapoja sulla on?

5 kommenttia

 1. No mulla myös voi olla siivoamisen hulluutta.. :) joten ainakin ekassa kohdassa jotain samaa. Mulla on myös nenäliinojen ja huulirasvan lisäksi mukana lähes aina käsirasvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että siellä on pystytty samaistumaan pariin kohtaan! Käsirasva on kanssa tosi usein mukanani varsinkin syksyllä ja talvella, mutta mulla ei pasmat sen puuttumisesta mene niin sekaisin kuin nenäliinan ja huulirasvan :-D

   Poista
 2. Toi illalla siivoominen on oikeesti ihan parasta. Ei siis se siivoominen, mut se ku voi aamulla herätä kauniiseen kämppään. Samoin ite siivoon erityishuolella aina ennen reissuun lähtöä, koska mikäpä olis parempaa ku tulla putipuhtaaseen kotiin matkan jälkeen :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot NIIN oikeessa! Tuo spessuhyvin siivoaminen ennen matkalle lähtöä on oikeasti tosi hyvä veto. Siistiin kämppään herääminen ja reissusta palaaminen on parasta ikinä :)

   Poista
 3. Täällä myös yksi huulirasvariippuvainen! :) On vaan niin ihana tunne kun huulet on kosteutettu. Ja se on ihan painajaista, jos on unohtanut huulirasvan ja ne alkaa kuivua, hyi. :D

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.