7 TAPAA TEHDÄ MARRASKUUSTA MUKAVAMPI

3.11.2017

En varmasti ole ainoa, kenen mielestä marraskuu on ehkä se kaikista inhottavin kuukausi. Tässä vaiheessa viimeistään kaivetaan aurinkolasit koteloineen pois laukun pohjalta maleksimasta ja vaihdetaan näiden tilalle vakiovarusteeksi sateenvarjo. Päivien lyhentyminen näkyy myös heti lisääntyneenä väsymyksenä ja kiukutuksena. Hetken jo mietin, että eihän tästä kuukaudesta saa hyvää tekemälläkään, mutta sitten tajusin asenteeni vain olevan aivan väärä. Kyllä ne kurjatkin asiat pystyy vääntämään jopa ihan kivoiksi (tai edes vähän siedettävimmiksi), kun ottaa oikean moodin päälle. Itse keksin kokonaista seitsemän tapaa muuttaa marraskuun astetta mukavammaksi. 


#1 Jos olet jouluihmisiä, niin aloita joulun fiilistely saman tien. Itse joulukuu ja joulunaika menee aina ohi niin kauhean nopeasti, että mielestäni jouluhömpät voi hyvin aloittaa jo nyt marraskuun alussa. Joulumusa ja jouluiset tuoksut tuo ainakin mulle ihanan rennon ja hyvän olon, joten miksi turhaan panttaamaan näiden fiilisten saantia myöhemmäksi? Jos jouluhifistely on se seikka, joka todella tuo iloa tän kaiken pimeyden ja harmauden keskelle, niin antaa palaa vaan! Mä en ainakaan jarruta menoa yhtään :-D

#2 Kääriydy kaikista lämpöisimpiin neuleisiisi pakoon kaikkea. Mulla on omat rakkauspaitani, joiden pelkkä näkeminen saa väkisinkin hymyn aikaan. Nää neuleet on vielä niin överilämpöisiä, ettei vilu pääse varmasti iskemään. Itseäni ainakin väsyneenä - mikä pahenee vain päivien lyhentymisen myötä - paleltaa tavallista enemmän, joten lämpimänä pysymiseen tarvitaan tavanomaista järeämmät metodit. Siispä tää on just se aika, kun voi hyvin kaivaa ne superpaksut neuleet esiin ja kietaista itsensä niihin.


#3 Vuosi on jo pitkällä, joten suunnittele tulevalle vuodelle kaikkea kivaa. Vuodenvaihde on kutkuttavan inspiroivaa aikaa ja se tuntuu joka vuosi ns. "uudelta alulta". Kirjoita siis vaikka ylös listalle mitä kaikkea toivot ensi vuodelta ja mitä voisit tehdä. Yleensä liputan hetkessä elämisen puolesta tulevaisuudesta haaveilun sijaan, mutta tietyssä määrin tulevan odottelu on tosi jees. Sillä saa kivasti positiivista fiilistä aikaan, mitä todella kaivataan tähän aikaan vuodesta. Kaikki keinot mielialan kohentamiseen on nyt sallittuja.

#4 Nauti pimeistä illoista kynttilöiden ja koristelevalojen loisteessa. Tähän ei valoisina iltoina ole edes mahdollisuutta (tai ainakaan näin pitkää aikaa mitä illat nyt kestää), joten näistä pitää ottaa kaikki ilo irti. Mikä olisikaan sen tunnelmallisempaa kuin sammuttaa kaikki valot ja oleskella vain kynttilöiden valossa. Toki tähän kylkeen voidaan lisätä sen verran nykyaikaa, että laitetaan leffa pyörimään ja keitetään hellalla iso kuppi kaakaota. Itse en ainakaan keksi tällaisesta illan ohjelmasta mitään valitettavaa!

#5 Keksi jotain kivaa kotipuuhaa. Jos (ja kun) aikaa tulee kylmän, pimeän sekä märkien kelien takia vietettyä tavallista enemmän kotosalla, on kotona vietetty extra-aika paljo mielekkäämpää, kun on mukavaa tekemistä. Tykkäätkö neuloa, piirtää tai soittaa jotakin soitinta? Entä pidätkö lukemisesta? Hamstraa kotiin vaikka kirjastosta vino pino ihanan ällöromanttisia pokkareita, joiden avulla saa ajan kulumaan paremmin ja kohdistettua keskittymisen siihen mieleiseen tekemiseen.


#6 Anna sateen ropinan rauhoittaa. Toki marraskuun tavanomaisesti mukanaan tuoma sadekausi on ybermälsää, mutta toisaalta taas sateen ropiseminen on ehkä jotain maailman rentouttavinta. Varsinkin silloin, kun ei tarvitse lähteä kotoa minnekään, on suloista istua sohvan nurkassa ja vain kuunnella sateen ääniä - mieluusti vielä visusti viltin alla lämpimässä. Tietty arki pakottaa poistumaan myös omasta valtakunnasta, jolloin sadekeli ei ole sieltä huipuimmasta päästä. Tällöin mulla on tapana suosiolla jättää hiukset laittamatta ja meikata tosi niukasti, ettei tarvitse ärsyyntyä kosteuden tuhoamasta lookista, sekä vetää niskaan sadetakin ja jalkaan kumpparit. Sadetakin ansiosta ei tarvitse taistella ympäri kääntyilevän sateenvarjon kanssa ja kumppareilla on oikeastaan vaan hauskaa astella lätäköiden läpi. Ja ehkä vienosti pompatakin pari kertaa.

#7 Hanki kirkasvalolamppu. Tämä on aika iso investointi, mutta aivan takuulla jokaisen sentin arvoinen. Lampun valo piristää niin mahdottoman paljon sekä mieltä että kehoa ylipäänsä, ja se tekee olosta huikeasti energisemmän.  Musta onkin ihana aloittaa aikaiset aamuni pienellä valohoidolla ja aamupalahetken ajaksi napata pieneksi toviksi lamppu päälle. Ero olossa on aivan järjettömän suuri kun vertaa niihin aamuihin, jolloin lamppu ei ole ollut käytössä. Kun luonnonvalo ei yksinkertaisesti seuraaviin kuukausiin riitä, on kroppaa hyvä huijata leikkiauringon avulla voimaan paremmin.

Sweater - Forever 21 | Jeans - Dr. Denim | Scarf - Cubus | Bag - H&M | Shoes - Feetfirst | Rings - H&M

Onko sulla millaisia keinoja helpottaa marraskuuta?

4 kommenttia

 1. Vau mitkä kuvat ja ihanan värinen neule ❤️ Itsekin ajattelin nauttia pimenevistä ilmoista kynttilöiden loisteessa kuuma kaakaomuki hyppysissä ja kaikki neuleetkin ovat päässeet jo edes kerran päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Sun suunnitelmat kuulostaa superhyviltä :)

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä! :) Rakastan sateenropinan kuuntelemista etenkin silloin kun on menossa nukkumaan. Se on niin rentouttavaa ♥ Lämpimät neuleet on myös ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on muuten ihan totta, että sateenropina on parasta kuunneltavaa nukkumaan käydessä :) Musta on kanssa ihana nukahtaa siihen rauhoittavaan ääneen.

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.