NETFLIX SUOSIKIT PART 2

7.11.2017

Julkaisin keväällä ekaa kertaa postauksen mun Netflix suosikeista, joten eiköhän näin melkein kahdeksan kuukauden jälkeen ole aika vähän päivitellä tätä listaa. Netflix on pullollaan sarjoja ja leffoja, joten täältä on toisinaan tosi vaikea löytää mieluista katsottavaa. Itse ainakin olen aika nirso sille minkä katsomiseen aikani kulutan, joten sarjavinkkaukset on just tästä syystä parasta ikinä. Miksi en siis jakaisi omiakin lempisarjojani jo toistamiseen? Nää neljä sarjaa on lisäksi aivan supermahtavia, joille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus.

Reign
En voisi olla onnellisempi siitä, että klikkasin itseasiassa jo kesällä sattumalta Reignin ekan jakson auki. Tästä tuli heittämällä ehdottomasti lempparein sarja ikinä, jonka kaikki neljä kautta tapitin yhteen putkeen katsomatta mitään muuta tässä välissä. Netflixistä kausia löytyy itseasiassa vain kolme, mutta ongin jostakin syvältä netin syövereistä vikankin katsottavaksi, kun en vain yksinkertaisesti malttanut odottaa sen ilmestymistä Netflixiinkin. Reignin tapahtumat sijoittuu 1500-luvun Ranskaan ja ennen kaikkea Ranskan hoviin, sekä myöhemmin myös Englantiin ja Skotlantiin. Sarjassa on aivan ihanasti historia vahvasti läsnä ja pääsääntöisesti tapahtumat perustuu siihen, mitä todellisuudessa on tapahtunutkin. Tietty teemaa on maustettu myös vähän fiktiolla, mistä sarja on saanut jonkin verran kritiikkiä, mutta mua henkilökohtaisesti se ei haitannut yhtään. Ei olisi tullut mieleenkään ärsyyntyä moisesta, kun asut, hahmojen puhetyyli, miljööt ja kaikki oli niin uskomattoman hyvin toteutettu. En edes muista milloin joku sarja olisi saanut mut myös liikuttumaan näin paljon, sillä esimerkiksi aivan vikan jakson lopussa itkin silmäni melkein turvoksiin. Sarjassa oli monta samaan aikaan niin sydäntä raastavaa ja ihanaa kohtausta, että oksat pois.

Once Upon a Time
Tän kyseisen sarjan löytämistä hypetinkin jo pari postausta takaperin, mutta se ansaitsee ehdottomasti maininnan vielä uudelleen. Vaikka kamalasti en fantasiasta pidäkään, niin sarjan juoni kolahti silti ja lujaa. Once Upon a Time perustuu satu- ja normimaailman kohtaamiseen, kun lapsuudesta tutut ihanat satuhahmot joutuvat kirouksen uhriksi. Tykkään tosi paljon siitä, miten sarja on luotu, sekä kuinka jokaisessa jaksossa näytetään sekä menneitä tapahtumia että nykyhetkeä. Sarjan hahmojen menneisyys ei myöskään mene kokonaan kuten alkuperäisissä saduissa, joten tämäkin luo vähän jännitystä, kun ei ennalta osaa arvata mitä tulee tapahtumaan. Yhtäkään jaksoa ei tosin kannata jättää välistä, sillä muuten aivan takuuvarmasti putoaa kärryiltä - jokainen jakso on sen verran tapahtumarikas, että kannattaa edetä ihan järjestyksessä. Aloitin just tokan kauden katsomisen, enkä voisi olla positiivisemmin yllättynyt ekasta kaudesta kokonaisuudessaan.

Bones
Sen lisäksi, että onhan nyt kaikki murhamysteerit tosi jänniä, niin Bonesissa on myös kivasti oma tarinansa. Tokihan CSI Miamissa sun muissakin on tietty stoori mukana, mutta tässä se on mun mielestä jotenkin vielä voimakkaammin esillä. On tosi koukuttavaa, että ratkottavien rikosten lisäksi myös hahmojen menneisyydestä selviää yhtä sun toista sarjan aikana, kun ensin on itse monen jakson verran joutunut kuumeisesti miettimään, että mitäköhän on oikein käynyt. Lisäksi on ihan sairaan mielenkiintoista, miten paljon pelkistä luista onkaan mahdollista kertoa. Välillä sitä saa olla haavi auki ja pohtia tosissaan, että pystyykö noin vain yhdellä vilkaisulla toteamaan jotakin.

13 Reasons Why
Tän Netflix Originals-sarjan kaikki 13 jaksoa olen katsonut jo kahdesti, koska yksinkertaisesti ne on toteutettu aivan järjettömän hyvin. Sarjassa oman henkensä riistänyt Hannah Baker kertoo nauhoittamillaan kaseteilla kaikki ne 13 syytä, jotka ajoi tähän päätökseen. Nää kasetit kiertää  kaikilla niillä ihmisillä kuunneltavana, jotka oli jollakin tapaa mukana koko hommassa, ja itse sarjan aikana tää tarina aukeaa pikkuhiljaa jakso jaksolta. Kokonaisuudessaan sarja oli tosi pysäyttävä, vaikkakin aika ajoin varsin raaka ja surullinen. Tästä on on jotenkin tosi vaikea kertoa, koska tää on vaan pakko katsoa itse, että sen merkityksen todella ymmärtää. Vielä vika 14. jakso, jossa puhuu sarjan tuottajat, näyttelijät ja muut tuottamisessa mukana olleet, kannattaa ehdottomasti tsekata, niin kaiken ymmärtää vielä paremmin. 

Mitkä on sun suosikkeja Netflixissä just nyt?

12 kommenttia

 1. Reign on myös mun yksi ehdottomista suosikeista! Muistatko yhtään mistä katsoit sarjan neljännen tuottarin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että se on uponnut sielläkin! Koitin kovasti miettiä, että mikä sivu se oli jolta vikan kauden katsoin, mutta en kuollaksenikaan muista sitä :( (mikä tietty ärsyttää aivan sairaasti, koska voisin katsoa nuo kaikki jaksot uusiksi) Googlaamalla varmaan löytyy joitakin sivustoja, joita voi sitten oman harkinnan mukaan availla :-D

   Poista
 2. Reign on kyllä ihan huippu! Netflixiä en omista, vaan katon sitä mukaan, kun jaksoja tulee telkkarista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reign tottavie on jotain parasta ikinä! Oletpa kärsivällinen tyyppi, ihan käy kateeksi :-D Itse ahmin tuota sarjaa jaksokaupalla putkeen, kun en vain malttanut venailla miten käy

   Poista
 3. Kolmetoista syytä on yksi minunkin suosikeistani, todella koskettava ja hyvin tehty sarja! :) Olen myös katsellut nostalgiahuumassa OC:tä, Gossip Girlia, Gilmore Girlsia ja New Girlia, uudemmista sarjoista oon tykästynyt Gypsyyn ja The Affairiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ehdottomasti samaa mieltä sun kanssa 13 syystä :) OC ja GG löytyy myös omalta edelliseltä lempparilistalta! Nuo sun loput mainitsemat pitääkin laittaa ylös myöhemmin tsekattavaksi :-)

   Poista
 4. Pretty little liars on kyllä yks ja Bones, jonka aloitin pari päivää sitten. Once upon a time kuulosti kans ihan mielenkiintoiselta, pitääpi katella sitä sitte vähän myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Pretty Little Liars on kyllä kanssa ihan huippu! Once Upon a Timea kannattaa ehdottomasti ainakin testata, musta se on piristävän erilainen sarja :)

   Poista
 5. Toi 13 reasons why oli kyllä tosi hyvä ja pysäyttävä vaikka välillä oli aika raakakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit varpaat suustani! Paikoin siinä oli tosi rankkoja ja vähän jopa ahdistaviakin kohtauksia, mutta arvostan suuresti miten nää näytettiin ilman minkäänsortin kaunisteluja. Propsit vielä näyttelijöillekin, miten ne on noihin ottoihin pystyneet!

   Poista
 6. Oi, Once Upon a Time on vaan niin hyvä! Samoin kuin 13 syytä. Ei mennyt kauaa, kun sain kaikki jaksot katsottua, koska koukutuin ja vaikutuin niin syvästi. Reign on mulle entuudestaan vain nimeltä tuttu, mutta nyt tän postauksen myötä kiinnostuin siitä. Taidanpa aloittaa sen sitten, kun saan Pll 7. kauden päätökseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 13 syytä oli tosiaan sellainen sarja, ettei sitä pystynyt katsomaan vain yhtä jaksoa kerralla :D Ihan äärimmäisen koukuttavaa! Ihan huisi juttu, jos tää postaus sai sut kiinnostumaan Reignistä - se on todellakin tsekkaamisen arvoinen sarja :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.