7 X ASIA, JOTA RAKASTAN JOULUSSA

24.12.2017

Yhdessäolo. Mulle joulu ei olisi mitään, jos sitä ei saisi viettää rakkaiden kanssa. Meidän perheellä on vielä sen verran erilaiset aikataulut keskenään, että en rehellisesti edes muista milloin viimeksi oltaisiin koko poppoo oltu yhdessä täällä koti-kotona. Veli on vielä matkalla tänne, mutta sen jälkeen meillä on jengi koossa aattoiltaa ja joulupäivää varten. Illalla näen vielä sitten omaakin murua

Relailu. Joulu huipentuu aattoiltana siihen, kun kaikki vuoden työ on tehty ja voi vihdoin vaan rentoutua. Aattoaamu ja -päivä pitää sisällään vielä kaikenlaista puuhaa, mutta jouluruoan jälkeen alkaa se paras osuus, kun saa sujahtaa sohvalle viltin alle lepäilemään. Leppoisa meininki jatkuu varmaan tapaninpäivään asti, joten tänä aikana saa varmasti ladattua akut täyteen syksyn uurastuksen jäljiltä. 


Lahjojen antaminen. Vaikka lahjojen keksiminen tuottaakin välillä päänvaivaa, on ne vihdoin keksittyä ja tehtyä/hankittua aina hyvä fiilis. Ja se vasta onkin ihan huisia, jos lahjan saaja tosissaan tykkää käärön sisällöstä. Nemo varsinkin on maailman suloisin, kun se on aina niin fiiliksissään saamistaan lahjoista. Se mielellään itse riepottelee pakettinsa auki, minkä jälkeen alkaa hullu ilakointi uudesta lelusta.

Joulun tuoksut. Jouluna ilmassa pyörii mahdottoman paljon ihania tuoksuja, ettei meinaa tietää miten päin olla. Tuoksujen skaala kattaa niin aidon joulukuusen, tuoksukynttilät, safkan, kuin (pestyn) joulusaunankin.

Joululeffat. Onko mitään täydellisempää kuin överionnelliset ja -tunnelmalliset jouluelokuvat! En ole tänä vuonna ehtinyt montaa edes katsoa, mutta eiköhän tämä huutava vääryys korjaannu pyhien aikana. Onneksi Netflix on pullollaan suloisia joululeffoja, joiden parissa voi tunnelmoida tätä aikaa.


Jouluruoka. Ei siitä pääse yli eikä ympäri, että joulunajan perinneruoat on niiiiin herkkuja! Porkkana- ja lanttulaatikko kuulu ehdottomasti joulupöytään, samaten rosolli ja punaviini. Tänä vuonna mulla oli testissä ekaa kertaa nyhtökaurasta valmistettu paisti, joka oli itseasiassa superhyvää! Viime vuonna kokeiluun päässyt seitankinkku ei oikein napannut, joten hyvä että näitä vegemuunnelmia joulukinkulle on enemmänkin.

Tunnelma. Joulussa on se ihana ikioma tunnelmansa, joka vaan säilyy vuosi toisensa jälkeen samana. Vaikka lapsuuden jännitys onkin jäänyt ajat sitten menosta pois, on joulussa silti edelleen oma tuntunsa. Aattoaamuna mielen valtaa suloinen rauha ja tietynlainen onnellisuus. Tietty mukana on myös oma kutkuttava fiiliksensä, kun saa vihdoin taas kokea pitkän vuoden jälkeen nää kaikki rakkaat asiat.


Ihanaa joulua teille jokaiselle! Mitä asioita sä rakastat joulussa? ☺

12 kommenttia

 1. Ihanaa joulua myös sulle❤️ Mulla on oikeestaan just noi samat asiat mitä tykkään erityisen paljon joulussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ (vaikkakin näin vähän myöhässä :D) Hauska kuulla, että sä tykkäät joulussa samoista jutuista :)

   Poista
 2. Ihana listaus!♡ Yhdessäolo on mullekki tosi tärkeetä, koska koko perhe on koossa melkein vain ainoastaan jouluna. Ite ihastuin tänä jouluna laatikoihin, varsinkin toi lanttu -sekä bataattilaatikko on herkkua *.*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥ Onneksi teilläkin edes jouluna koko perhe on koolla, ja tällöin pääsee nauttimaan yhteisestä ajasta :) Bataattilaatikko kuulostaa muuten tosi hyvältä, ensi vuonna voisi tehdä moisenkin joulupöytään!

   Poista
 3. Ihanaa joulua❤ mä kyllä tykkään just samoista jutuissa joulussa, varsinkin juuri yhdessä olo on se tärkein❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Yhdessä olo on varmasti monelle luultavasti jopa se tärkein juttu joulussa :)

   Poista
 4. Ihanaa ja rauhallista joulua myös sulle! ♥ Mä rakastan joulussa läheisten kanssa vietettyä aikaa, jouluruokaa ja lahjojen antamista :) Mikään ei kyllä oikeasti voita sitä fiilistä, kun näkee lahjan saajan tykkäävän lahjastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit suorastaan varpaat suustani - on maailman huipuinta huomata, että lahjan saaja todella tykkää lahjasta! Siinä tulee itsellekin niin hyvä fiilis, kun onnistuu ilahduttamaan toisen :)

   Poista
 5. Ja onhan se rehellisesti siistiä myös tosiaan saada niitä lahjoja:) sain paljon kaikkea kivaa ja vanhemmiten saa enemmän käytännöllisiä lahjoja!

  Katri, finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha totta, on se lahjojen vastaanottokin ihan kivaa :D Enemmän tykkään tosin silti muiden ilahduttamisesta (varsinkin itsetehtyjä) lahjoja antamalla. Kiva kuulla, että oot saanut mieluisia joululahjoja :)

   Poista
 6. Mun tällainen lista olis kyllä ihan samanlainen kuin sulla! :)

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ajatusmaailmat meneekin siis aika samoissa sfääreissä! :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.