23 VUOTTA JA 23 OPITTUA ASIAA

13.1.2018
Taas on yksi vuosi lisää mittarissa, huh! Ikävuosien karttumisen myötä viimeistään on huomannut sen, että viisaus tosiaankin lisääntyy iän myötä. Vaikka sitä nuorempana luuli olevansa tosi fiksu kaveri, niin näin jälkikäteen ajateltuna huomaa, kuinka kapeakatseisesti elämään onkaan aiemmin suhtautunut. Tietty myös mitä vanhempi on, sen enemmän on erilaisia kokemuksia takana, ja jokainen kokemus opettaa aivan varmasti lisää ja avartaa omia näkemyksiään. Tässä on 23 asiaa, jotka mä olen oppinut näiden 23 vuoden aikana.


1. Tee niitä asioita, jotka tekee sut onnelliseksi. (Tää ei ees tarvitse mitään selittelyjä.)

2. Sano mahdollisimman usein "kyllä" uusille jutuille. Välillä on liian helppoa pysytellä omalla mukavuusalueella ja kieltäytyä uusista mahdollisuuksista mutta voin vannoa, että rohkeus kannattaa. Elämässä jää monia hienoja asioita kokematta, jos ei uskalla heittäytyä.

3. Elä omilla ehdoillasi. Toisinaan on erittäin soveliasta ottaa vaan ne päiväunet, jos siltä tuntuu. Sä elät täällä kuitenkin just itseäsi varten, joten omasta mielestä ja kropasta täytyy huolehtia. 

4. Materialismionnellisuus on joskus ihan ok juttu. Jos uusi paita tekee aivan järjettömän iloiseksi, niin en näe syytä kieltää itseltä tätä mielihyvää (ellei tästä ostopäätöksestä suistuta ihan konkurssiin asti).

5. Älä ole liian ankara itsellesi. Ihan vaan siksi, että siitä ei oikeasti ole mitään hyötyä. Tavoitteita itselle saa toki asettaa ja pyrkiä saavuttamaan omien resurssien mukaan parhaita tuloksia, mutta itsensä soimaaminen ei auta yhtään.

6. Hymyile joka päivä. Kauppareissun ohessa viereisessä kassajonossa olevalle tyypille vilautettu hymy voi hyvässä lykyssä pelastaa tän päivän.


7. Ole oma itsesi. Sillä, mitä muut ajattelee, ei loppupeleissä ole mitään merkitystä sun elämän kannalta.

8. Auta muita aina kuin mahdollista - myös tuntemattomia. Pidä ovea auki perässäsi kulkevalle, opasta oikea tie eksyneelle, tai nosta vanhuksen pudottama hansikas tälle maasta. Siitä tulee molemmille hyvä mieli.

9. Välillä on okei vetää safkaöverit, koska noh, onhan ruoka nyt hyvää. Kunhan tää ei jää päivittäiseksi tavaksi, niin kaikki hyvin.

10. Niistä asioista, joille itse ei mahda mitään, ei kannata myöskään murehtia. Jos viikon ainoalle vapaapäivälle sattuu kaatosade, niin kohtalonsa voivottelua parempi on sopeutua tilanteeseen. Sillä ei voita mitään, että pahoittaa mielensä itsestään riippumattomasta jutusta. 

11. Rakasta itseäsi. Sä olet kuitenkin se, jonka kanssa joudut viettämään 24 tuntia vuorokaudesta hamaan tappiin saakka, ja tää aika sujuu varmasti paljon mukavammin ollessa sinut itsensä kanssa. Tää on varmasti monelle vaikea juttu, mutta siihen kannattaa todella uhrata aikaa.

12. Tutustu uusiin ihmisiin aina kuin mahdollista. Joku tyyppi, joka ei ole missään määrin samanlainen kuin itse, voi osoittautua loppupeleissä aivan huipuksi.


13. Riittävä uni, liikunta ja hyvä ruokavalio on hyvinvoinnin pyhä kolminaisuus - oli klisee tai ei. Jos joku näistä kohdista on päin honkia, ei olokaan varmasti ole niin hyvä kuin voisi olla.

14. Sano läheisillesi, että rakastat heitä.

15. Aina ei tarvitse olla hyvällä tuulella ja inspiroitunut, vaan välillä saa olla huonojakin päiviä. Ei aina vaan yksinkertaisesti voi olla kuin naantalin aurinko, eikä siinä ole mitään vikaa.

16. Tee töitä unelmiesi eteen, ne tuskin toteutuu pelkästään haaveilemalla. Jokainen teko haaveen eteen saattaa askeleen lähemmäksi päämäärää.

17. Koska elämä ei kuitenkaan mene niinkuin Strömsössä, ei sitä auta suunnitella turhan tarkasti. Parempi on laatia löyhät raamit ja mennä virran mukana pitäen näistä pääpiirteistä kiinni.

18. Älä pelkää mokaamista. Ilman yrittämistä ei voi koskaan tietää, että onnistuiko, ja epäonnistuminen ei todellakaan haittaa. Kukaan, ei kukaan, ole täydellinen.


19. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Vaikka joku maanantai olisi kamalin ikinä ja kaikki menisi päin honkia, se ei tarkoita sitä, että sama meno jatkuisi seuraavinakin päivinä. Jokaikinen aamu on uusi alku ja sä voit vaikuttaa siihen, miten se tulee menemään. Liikenteeseen voi lähteä joko ajattelemalla, ettei mistään tule kuitenkaan mitään, tai sitten voi asennoitua positiivisin mielin todeten, että tästä tulee hyvä päivä. 

20. Elämää ei kannata ottaa liian vakavasti. Hulluttele aina kun hullututtaa ja naura kaksin kerroin vatsalihakset krampissa kun naurattaa. 

21. Exhale the bullshit - lempparein quote ehkä ikinä. Hengitä sisään hyvät vibat ja ulos taas kaikki negatiiviset ajatukset. 

22. Välillä elämässä tulee vastaan huonoja aikoja, se on karu fakta. Musta tuntuu, että näitä välillä vaan pitää olla, jotta pystyisi näkemään elämässään ne kauniit asiat ja oppisi arvostamaan niitä. 

23. Asioilla on tapana järjestyä - ihan tosi. Vaikka joskus tuntuisi siltä, että kaikki menee mönkään eikä mikään toimi, niin kyllä kaikki loppupeleissä aina jotenkin vain järjestyy. En vieläkään tiedä miten, mutta niin se menee.

Millaisia asioita sä olet elämäsi aikana oppinut?

11 kommenttia

 1. Kiva postaus tää! :) Ja paljon onnea! :)<3 Ps. Mistä noi söpöt pienet foliopallot on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Nää pallot on Uskomattomasta Pallopuodista :)

   Poista
 2. Paljon onea, ihan hauska postaus! Nyt ku ikää tulee lisää ois kyl kauheen vaikeeta miettiä näin monta asiaa yhteen postaukseen ainakin omalla kohdallani.

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha näinkin voi toki olla - itse oon tosin varmaan kulkenut elämäni niin kantapäänkautta oppien, ettei mun kauhean kauaa tarvinnut tätä listaa kasata :-D

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja hyviä pointteja! Ja onneksi olkoon <3

  VastaaPoista
 4. Tuo kohta 12. on hyvä (ja toki muutkin), hyvä siinä mielessä että vaikka sitä ympärille toivoo saman henkisiä ihmisiä niin just ennakkoluulot jostain hieman erilaisesta tyypistä (pätee myös asioihin) kannattaa heittää romukoppaan. Kuinka oikeesti on voitkaan oppia uusia juttuja joltain ihan eri tyyppiseltä ihmiseltä. Ja mitä voit antaa sille toiselle, win-win :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot niin oikeassa, Sanna! Tuota en tajunnut itse mainitakkaan, että kuinka erilaiset ihmiset voivat opettaa uusia asioita puolin ja toisin :)

   Poista
 5. Myöhästyneet onnittelut <3 Hyviä asioita oot kyllä oppinut 23 vuoden aikana!

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. olipa ihan tosikiva postaus ja nuo kaikki on semmosia asioita mitkä on just hyvä muistaa arjessa niin arkikin rullaa paremmin :)

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.