RUUSUNTUOKSUINEN HEMMOTTELUKUORINTA IHOLLE

20.6.2018

Kaupallisessa yhteistyössä: MayBeauty

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän arvostaa pieniä hemmotteluhetkiä. Ja iän kertyessä myös iho kaipaa enemmän huolenpitoa - tai mulla ainakin kasvojen iho välillä ihan huutaa hellittelyä. Varsinkin vaihtelut säässä (tai just se toissapostauksessa mainitsemani kylmä ja kuiva huoneilma duunissa), lähes päivittäinen meikkaaminen, ilmansaasteet ynnä muut jättää jälkensä tosi helposti herkälle iholleni. Ja koska me eletään kuitenkin saman ihon kanssa koko elämä, niin klisee tai ei, mutta siitä täytyy pitää hyvää huolta.


Kuten sanottua, mulla on aivan äärimmäisen herkkä kasvojen iho, ja perinteiset kuorinnat kuorivien kiteiden kera meinaa välillä tuntua jopa pahalta. Jos hipiäni on oikein aralla tuulella, niin normikuorinnat tuntuu toisinaan melkein "raapivan" ihoani. Hyvä siis etten tipahtanut penkiltä saadessani kuulla, että tää ei suinkaan ole ainoa tapa kuoria iholta pois kuollutta ihosolukkoa. Leuka tosin ehkä meinasi mennä sijoiltaan, mutta se nyt ei ole niin justiinsa.

MayBeautyn The Incredible Face Gel on kuorinta iholle, joka ei sisällä ollenkaan kuorivia kiteitä taikka voimakkaita happoja. Tän tuotteen toimintamekanismi perustuu siihen, että geeliä pyöritellessä iholle se ns. murustuu, ja nää pienet paakut kuorii mukanaan kuollutta ihosolukkoa pois. Hullua, eikö? Skeptisyys herää aika suurella todennäköisyydellä, että voiko tällainen sileä, hempeän vaaleanpunainen geeli oikeasti kuoria ihoa. Lisäksi tuote lupaa syväpuhdistaa ihoa ja jättää puhtaan sekä raikkaan tunteen kasvoille. Mulla oli näin ensikertalaisena tosi kovat odotukset geeliä kohtaan, joten lähdin innolla antamaan tälle mahdollisuuden. Ehdottomasti mainitsemisen arvoinen asia on vielä MayBeautyn eläinkokeeton linja! Tää asia on mulle äärettömän tärkeä ja pyrinkin aina mahdollisuuden mukaan valitsemaan eläinkokeettoman tuotteen.


Jotta tää ei menisi vain mun kertoiluksi, ajattelin havainnollistaa geeliä tositoimissa kasvoillani, jotta sen käytöstä saisi mahdollisimman realistisen kuvan. Ihan ensimmäinen vaihe kuitenkin on puhdistaa kasvot huolellisesti, jotta saadaan tehdä käsittely puhtaalle iholle.

Puhdistetut kasvot

Geelit on tosi kätevästi pakattu pieniin rasioihin, joista kustakin riittää noin kahteen kuorintakertaan. Näitä on hyvä ottaa esimerkiksi reissuun mukaan, kun pakkaukset on valmiiksi pieniä, eikä tarvitse joko a) pakata mukaan isoa putelia tai b) käydä annostelemaan tuotteita matkapurkkeihin (joihin ei muuten IKINÄ osaa lorauttaa sopivaa määrää shampoota, hoitsikkaa tai mitään muutakaan, aina on liikaa tai liian vähän :-D). Pakkauksesta löytyy suloisen vaaleanpunainen geeli, joka tuoksuu hempeästi ruusuilta. Huisia tässä on se, että tuoksu tulee ruusu-uutteesta, jota käytetään yhtenä tuotteen raaka-aineena. Muutoin tuote koostuu suurelta osin ihoa hoitavista ja rauhoittavista ainesosista.


Geeli levitetään käsin kasvojen iholle pyörivin liikkein. Tästä mä oon edelleen fiiliksissä, että geeli ei tunnu iholta karhealta eikä muutenkaan inhottavalta, vaan tosi sileältä. Hetken pyörittelyn jälkeen geeli alkaa murustumaan ja just nää muruset kuorii kuollutta ihosolukkoa pois. Tuotteen murentuminen saattaa tuntua hämäykseltä, että koitetaanko tässä nyt vaan saada luotua efekti siitä, että jotain irtoaa ihosta. Tarkkaan murusia tutkaillessa voi kuitenkin huomata, että kyllä siellä geelipaakkujen seassa on ihoakin. Mun nenän iho varsinkin on niin jäätävän kuiva, että siitä välillä lähtee ihan riekaleita irti nykimällä. Tällainen tilanne oli myös ennen ensimmäistä kuorintakertaa ja tiedättekö - ne vielä osittain kiinni olevat riekaleet ja muut kuivat kohdat hävisi iholta ilman, että niitä tarvitsi pinseteillä repiä ja nyhtää. Ja tällöinkin repimällä niistä on jäänyt sellainen ärsyttävä "reuna", joka näkyy muuten kilsan päähän meikkivoiteen oikein korostaessa sitä. Huoh. Oli virkistävää huomata, että hei vitsit, ne pienimmätkin kuivat kohdat ihossa sai kyytiä geelin avulla!


Varsinkin ensimmäisellä kerralla murusia tuntui ilmestyvän iholleni paljon enemmän mitä myöhemmillä kerroilla, sillä varmaan kuollutta ihosolukkoa oli aikamoisesti. Ja pakko tässä vaiheessa myöntää, että kuulun niihin ihmisiin, joista kaikki ällö on tosi hupaisaa katseltavaa - kuten vaikka näppylöiden puristelu tai just sen kuolleen ihosolukon rapsuttelu. Oli siis varsin tyydyttävää katsella kuolleen ihosolukon irtoamista geelimurusten sekaan.

Kun murusia ei enää irtoa, kasvot huuhdellaan lämpimällä vedellä. Iholle jää helposti nahkea fiilis, jos vesi on liian viileää, mutta nimenomaan lämpimällä vedellä tuon nahkeuden saa huuhdeltua pois. Mun iholle jäi geelin käytön jäljiltä tosi raikas, kosteutettu ja oudon rauhallinen fiilis ollakseen kuorittu - tavallisesti kun kuorinnan jälkeen iho meinaa tuntua jopa vähän hellältä ja lisäksi poikkeuksetta aivan äärettömän kuivalta. Kosteutettu tuntu kasvoilla siis on superiso plussa, koska muutenkin kuivan ihon omaavana tällainen jälkituntuma on enemmän kuin jees. Sen lisäksi, että iho tuntui raikkaalta, sen myös huomasi. Iho näytti mielettömän tasaiselta ja yksinkertaisesti hyvältä ja freesiltä. Kuollut ihosolukko oli selkeästi saanut kyytiä ja ongelmaihonikin nenän alueelta oli taas smooth kuin mikä.

Kuorinnan jälkeen

Jos verrataan tunnetta kasvoilla ennen ja jälkeen, ero on huomattava. Jokainen varmasti tietää sen tunkkaisen olon kasvoilla, joka seuraa liian pitkästä kuorintatauosta. Täältä ainakin löytyy yksi tosi laiska kuorija (jonka pitäisi tosissaan ryhdistäytyä) ja kasvoillani olikin inhottava ja jotenkin "likainen" olo. Tän pienen hemmotteluhetken jälkeen iho sai mielettömän kivan ja raikkaan lookin ja tunteen. Millään ei tekisi mieli meikata tähän päälle enää, mutta mun oli aivan pakko meikkivoiteen kanssa vielä demonstroida tilannetta ennen ja jälkeen geelin käytön.


Kuten vasemmanpuolimmaisesta kuvasta huomaa, meikkivoide paljastaa nenäni kuivan ihon (jota oli harmittavan vähän, missä just nyt ne kuivat läntit oli kun olisi saanut kerrankin olla näyttämässä mallia!). Pitkän kuorimattomuusjakson jälkeen meikkivoide ei muutenkaan tunnu levittyvän niin hyvin kuin voisi. Oikeanpuolimmainen kuva on otettu kuorinnan jälkeen ja huomaatteko, kuinka kivalta iho näyttää? Voin sanoa, että se myös tuntuu vähintään yhtä hyvältä!


Mä oon rehellisesti tosi iloinen tän tuotteen löytämisestä. Ehkä mustakin saisi vähän reippaamman ihonkuorijan, kun enää ei tarvitse etukäteen kauhistella kurjaa jälkituntumaa iholla. Sen takia nimesin oikeastaan postauksenkin hemmottelukuorinnaksi, koska onhan tää nyt aika ihanaa hellintää iholle. Kuorinta tekee myös iholle ihan mielettömän hyvää - se syväpuhdistaa, kuorii kuollutta ihosolukkoa, parantaa pintaverenkiertoa ja auttaa kosteusvoidetta imeytymään ja samalla hoitamaan paremmin. Nyt kun kaiken tän saa aikaan symppiksellä, vaaleanpunaisella geelillä, joka tuoksuu samalta kuin äidin ruusupenkki, on ihminen aika onnellinen.


Jotta saisin jaettua näitä iloisia viboja vähän teillekin, niin multa löytyisi -30 % alennuskoodi, jonka avulla saa edukkaammin tilattua tätä The Incredible Face Geliä. Alennuksen saa koodilla hennagel ja suoraa päätä tähän tarjoukseen pääsee klikkaamalla tästä. Koodi on voimassa 28 päivää - eli 17.7. asti - joten olethan vikkelä! Ihania ihon hemmotteluhetkiä just sulle!

2 kommenttia

  1. Mulla on ollut näitä myös jossain vaiheessa, ne oli tosi hyviä verrattuna livboksista saatuun mustanaamioon joka taas ihan surkea jos ei ole super rasvainen iho. Mutta ehkä sitten talvelle taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että nää tuotteet on sulle tuttuja juttuja! Ja vielä parempi, että kokemukset ovat olleet positiivisia :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.