Marja-raakasuklaa

8.5.2016

Äitienpäivän lähestyminen oli huisin mahtava syy vihdoin testata raakasuklaan tekemistä omin kätösin, jotta kukkakimpun kaveriksi saataisiin vähäsen jotakin makuhermoja hemmottelevaa. Ja noh, mikäpä nyt olisikaan parempi seuralainen pinkille ruusupuskalle kuin suklaa. Pitkään eri ohjeita vertailtuani törmäsin Kinuskikissan sivuilla marjaisan raakasuklaan ohjeeseen, joka ainakin omasta mielestäni oli varsin toimiva ja simppeli kaveri. Tekovaiheessakaan ei hurahtanut aikaa mitenkään mahdottoman paljoa, mikä kasvatti innostusta tutustua raakasuklaiden maailmaan entisestään. Saa nähdä milloin ja minkälainen on seuraava testierä!


Kuten sanottua, niin ohje oli varsin yksinkertainen. Raakasuklaata varten tarvitaan vain 1½ dl kaakaovoita (raastettuna), 1½ dl kookosöljyä , 2 rkl hienoa täysruokosokeria, 1 dl marjajauhetta sekä pinnalle pakastekuivattuja marjoja. Kaakaovoi, kookosöljy ja sokeri mitataan kattilaan taikka kulhoon, ja lämmitetään liedellä tai vesihauteessa sen verran, että seos muuttuu nestemäiseksi. Tässä vaiheessa pitää muistaa, ettei lämpötila saa nousta raakasuklaan valmistuksessa yli 45 asteeseen! Kattila/kulho seoksineen laitetaan kylmään vesihauteeseen kunnes seos alkaa paksuuntua. Hätäily ei tässä kohtaa auta, kuten itse malttamattomana ihmisenä sain huomata. Ollessaan jääkaapissa jähmettymässä nimittäin marjajauhe valahti vuoan pohjalle, ja öljy pulpahti pinnalle lillumaan. Onneksi ahkera sekoittelu pitkin jääkaappiprosessia tuotti tulosta ja sain kuin sainkin koko systeemin sekoittumaan kunnolla, mutta tältäkin vatkaamiselta oltaisiin tietysti säästytty maltin ollessa kohdillaan. Kannattaa siis todella ainakin sen vartin verran odotella ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä. Seoksen tultua paksummaksi joukkoon lisätään marjajauhe (mustikkajauhe toimii muuten erinomaisesti!), ja kaadetaan koko komeus leivinpaperilla vuorattuun noin 19 cm x 19cm kokoiseen vuokaan. Vuoan voi hetkeksi laittaa jääkaappiin jähmettymään ennen marjoilla koristelua, ja muutaman tunnin jääkaapissa vielä tämän jälkeen oleiltua suklaa on valmis leikattavaksi palasiksi ja vedettäväksi kitusiin.

6 kommenttia

  1. Näyttää todella hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla :D

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Nam, täytyypä kokeilla!


    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.