Vuosi 2016 - 1/2

28.12.2016
Se ultimaattisen outo fiilis, kun olet täysin pirteä ja tämän ansiosta suorastaan pursut energiaa ollen aivan pähkinöinä oikeastaan kaikesta. Ei pakota silmiä, ei koske päähän, aivot eivät ole jumissa, eikä koko elämä kulje jossakin jäätävän isossa sumupilvessä. Nyt on vaan niin itkettävän hyvä ja levännyt olo, ettei tämän onnellisempi varmaan voi ihminen ollakaan. Hurjinta tässä on ehkä se, etten muista milloin viimeksi olisin tuntenut mitään tänne päinkään, ja että tähän olotilaan pääsy vaati viisi kokonaista täydellisesti levolle pyhitettyä päivää. 10 tunnin yöunien jälkeen kahden tunnin päikkäritkään ei ole tuottaneet mitään ongelmaa. Vaikka en tahtoisi ollakaan negatiivinen, niin olen silti enemmän kuin valmis sanomaan morot tälle vuodelle ja toivottamaan tulevan ihka uuden vuoden avosylin vastaan. Sitä ennen voidaan ehkä silti uhrata kuluneille kahdelletoista kuukaudelle muutama ajatus ja poimia ne parhaat palat sieltä päällimmäisiksi mieleen. Olisi harvinaisen kurjaa lähteä ryntäämään suin päin uuteen vuoteen, jos edellisestä ei muistaisi mitään muuta kuin kaikki ne typerimmät seikat. Varsinkin, kun mukaan on mahtunut myös paljon ihania asioita.


Tammikuussa..
..saatiin kunnon paukkupakkaset, jotka tosin aina tuottavat vähän ristiriitaisia tuntemuksia. Toisaalta on parasta lähteä lumiukoksi toppautuneena kuvaamaan järjettömän kaunista ja huurteista maailmaa, mutta toisaalta superhelposti palelevana en nauttinut olostani hirvittävän paljoa pidemmän päälle. Sentään pakkasukon vierailut loppuvat aina jossakin vaiheessa, joten nou hätä.
..vietin jälleen kerran synttäreitäni, mutta vähän rauhallisimmissa meiningeissä. Mittariin pamahti tällä kertaa vuosia kaksikymmentä ja yksi, mikä sai ehkä pienen kääk-rääkäisyn aikaan.
..tutustuin maailman mahtavimpaan keksintöön, DC-Fix:iin. Siis kontaktimuoviin, jolla pystyy erittäin näppärästi tuunaamaan huonekaluja - kuten hirvittävän värin omaavia ruokapöytiä - uuteen uskoon. 


Helmikuussa..
..löysin jumalaisimmat kengät koskaan, ja nämä Dr Martensin kukkakuosiset bootsit ovatkin olleet kovassa käytössä. Näillä on ihan sairaan hyvä tallata katuja menemään mukavuutensa ja tukevan olemuksensa ansiosta, ja kuten sanottua - ulkomuodollisesti en näe pienintäkään moittimisen aihetta.
..tuli tuotua valoa ja energiaa talveen sisäisesti popsimalla tuoreita hedelmiä ja marjoja, joista  jälkimmäisiä onnekseni löysin ihanan usein tarjouslaareista varsin edukkaasti. Ei olekaan parempaa aamupalaa, kun jogurtti, murot ja tuoreet marjat pitkän paussin jälkeen.
..jatkoin luontoseikkailujani hillittömien lumipyryjen jälkeen. Onnea on kiireisen arjen keskellä paeta velvollisuuksia karkuun maalle metsien keskelle, ja kuunnella syvää hiljaisuutta katsellen ympärillä vallitsevaa kauneutta.


Maaliskuussa..
..naksaisin ensimmäiset kymmenen senttiä hiuksistani pois. Muistan kuinka sekin tuntui olevan jo jotenkin iso juttu, mutta tästä sainkin vain inspiraatiota heittää hyvästit jo vuosia voimassa olleelle pidemmänpuoleiselle tukkalookille.
..vietin ansaitun talvilomaviikon, jonka aikana sain puuhattua vaikka mitä mukavaa. Kuvia selaillessa muistin juurikin tällä vapaaviikolla ekaa kertaa testaamieni täytettyjen paprikoiden ohjeen, joita on muuten PAKKO saada ja pian. Nuo ovat niin hyviä, enkä tiedä miksen ole aikoihin moisia kokkaillutkaan. Ohjeesta löytyy postaus täältä!
..olin jo semisti kevätfiiliksissä ja aina keväisin tuleekin himo kaikkeen pirteän värin omaaviin asioihin - niin kukkiin, vaatteisiin kuin kynsilakkoihin. Ensimmäisessä kollaasin kuvassa oleva lakkasävy onkin silkaa rakkautta ja siitä ihan huokuu keväiset vibat.


Huhtikuussa..
..painettiin ja lujaa kouluhommia, sillä kesäloma lähestyi kovaa vauhtia ja ensimmäinen vuosi piti saada raavittua kasaan. Hyvällä menestyksellä tästä selvittiin, vaikka kauhistus olikin suuri.
..tuli laitettua nokkaa enemmänkin ulos lumien otettua hatkat ja oli erittäin suotuisaa vaihtelua napsia ulkona kuvia ilman, että tutisutti. Myöskin puiden pikkuhiljaa tapahtunut henkiin heräily ja hiirenkorvien ilmaantuminen koivuihin kutkutti mieltä ja sai kesän odottelun tuntumaan melkein sietämättömältä.
..tuskailin jo toivottamalta tuntuneen kesätyön hakemisen kanssa, mutta viimeiseltään tuurini kääntyi ja pääsinkin allekirjoittamaan työsopparia. 


Toukokuussa..
..sain jättää kampuksen taakseni kolmeksi ja puoleksi kuukaudeksi ja suunnata koulun osalta kesälomalle. Voi sitä onnea. Työt kyllä aloitin siinä samassa rytäkässä, mutta ne nyt olivat aivan eri kaliiperia opintoihin verraten. (vaikka välillä tulikin vedettyä 50 tuntista työviikkoa)
..kävin leikkuuttamassa kuontalosta toisenkin pätkän pois - tällä kertaa vaan lähtikin pituutta vähän reilummin. Oli silti paras päätös ikinä ja olen viihtynyt lyhyemmällä tukalla paremmin kuin hyvin.
..kokeilin ekaa kertaa koskaan raakasuklaata, niin sen tekemistä kuin maistamistakin. Oli muuten erittäin positiivinen yllätys, miten maistuvaa se onkaan. Tekeminenkään ei ole mitään rakettitiedettä, vaikka alkuun haastetta oli riittämiin.


Kesäkuussa..
..lopetin inttileskeilyn melkein kokonaisen vuoden jälkeen. Pakko myöntää, ettei oudoilta fiiliksiltä vältytty, kun yhtäkkiä yksin olemiseen tottumisen jälkeen kotona oltiinkin taas kaksin.
..vietin juhannusta päivällä juosten heinäpellossa kukkamekon helmat liehuen ja illalla taas mökkeillen mahtiporukalla.
..taisin muutenkin ravata pitkin maita ja mantuja nenä kiinni jokaisessa kukkaan puhjenneessa kasvissa. Ai että miten rakastankaan keskikesän tuoksuja ja varsinkin sateen jäljiltä kaikki on niin raikasta.
..testailin yhtä jos toistakin uutta suuhun laitettavaa, sillä bongasin aivan järjettömän suloisen (vegaanisen) porkkanakakun sekä pirtsakan hellepäiville sopivan twisterjuoman ohjeen. Ajan antaessa myöten ja auringonpaisteen tuoman lisäpuhdin avulla oli hyvä kokeilla kaikkea uutta ja jännää.
..rakastuin uudestaan kirjoihin. Olen aiemmin tykännyt lukemisesta paljonkin, mutta tenttikirjojen tavaamisen ohella pokkareiden aukomiseen ei ole juurikaan inspiraatio riittänyt. Kesällä onneksi oli aikaa uppoutua kerrankin lukemaan juuri sitä mitä huvitti.

6 kommenttia

 1. Pakko sanoa, että tykkään sun kuvaus- ja kirjoitustyylistä ihan hurjasti <3

  VastaaPoista
 2. mä niin rakastan näitä postauksia! ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huisin mahtavaa kuulla, jos moiset saa painamaan mielikuvitelmissa tykkäysnappia! Kiitos myös kuvakehuista :-)

   Poista
 3. Ihana blogi sulla <3 jään lukijaksi!

  riikkka.blogspot.fi

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.