Lempiasiat kotona

27.2.2017
Karusti jaoteltuna ihmiset voidaan oikeastaan laittaa kahtia - niihin, jotka viihtyvät paremmin ihan vain kotona ja niihin, jotka ovat useimmiten aina menossa. Vaikka elämäni ei rajoitukaan neljän seinän sisällä oleiluun ja tykkään kyllä käydä ulkona, on mun pakko silti myöntää, että kuulun ehkä enemmän ensimmäisenä mainittuun kotikissakastiin. Onhan kotona sentään aina odottamassa tuo oma rakas nelijalkainen ja siellä saa muutenkin olla juuri niin nuhjuisena kuin vain haluaa. Yleensä aina luentopäivän jälkeen vedänkin tukan visusti pois tieltä nutturalle ja ylleni kiskon collarit sekä hupparin. Mukavuus vaan on se juttu, josta en tingi kotioloissa. Ja onhan mulla tietty kokonaisuudessaan tosi kiva kotikin, jossa on hyvä olla. Täältä löytyy kuitenkin muutamia spessumpia kohtia, joista tykkään ja lujaa.


Vaaterekki. Ja hyviä puolia tässähän on tosi monta. Kivoimmat paidat saa tosi näppärästi napattua päälle rekistä ja näitä pystyy hyvin silmäilemällä vertailemaan, että mikä olisi juuri tälle päivälle sopiva yläosa. Lisäksi henkareiden avulla säästyy ainakin näiden vaatteiden osalta viikkaamisesta, joka ei kuulu aivan niihin mieluisimpiin puuhiin. Samaan aikaan kaikkien käytännön hyötyjen rinnalla rekki kuteineen toimii mainiona sisustuselementtinä.


Keittiönurkkaukseni. Keittiön seinien saatua uuden maalin pintaan ja ruokailuryhmä taas valkoisen päällystyksen, muuttui koko huoneen ilme miljoonasti valoisammaksi ja raikkaammaksi. Entinen tunkkainen look on tipotiessään ja nyt täällä hengaillessa voi vain imeä tätä valoisuutta itseensäkin. Vielä kun tähän comboon lisätään keväinen kukkakimppu, niin kaikki on hyvin.


Keittiön avohylly. Palvon edelleen maata poikaystäväni jalkojen alla, kun tämä asensi nuo pari hyllyä keittiömme seinään. Enhän minä itse olisi koskaan ikinä a) osannut käyttää betoniporaa ja b) tietänyt keneltä moista saisi lainaksi tuota pientä rupeamaa varten. Tuo hyllykkö vaan on jotain silkkaa täydellisyyttä ja on ehdottomasti ykköslempparijuttu tässä pikkukeittiössä.


Viherkasvit. Jo muutamalla pienellä kasvilla koko huoneen ilme raikastuu täysin, ja siitä syystä tykkäänkin viherkasveista tosi paljon. Vielä kun vaan niitä muistaisi kastellakin tarpeeksi usein, ettei ne pääsisi aika ajoin nuupahtamaan..


Itsetuunaamani sohvatyynyt. Kultaprintit painoin näihin pariin tyynyyn jo viime syksynä, mutta edelleen ne ovat jaksaneet pysyä suosikkijuttuina kotona. Tässä oikeastaankin yhdistyy tämän kämpän sisustuksen pyhä kolminaisuus - kultaa, valkoista ja mustaa. Siinä on väriskaala, joka ainakin omaan silmääni toimii aika nätisti ja joka miellyttää.


Taulut. Tykkään ihan hulluna varsinkin näistä parista keittiössä majailevasta yksilöstä, koska tekstitaulun sanoma on kuin omasta suustani aamutuimaan tuleva. Aamulenkkiä lukuunottamatta en ole kykeneväinen mihinkään ennen kupillista kahvia ja päiväkahvihetkikin on syytä järjestää puoleen väliin päivää. Muuten ei tule mistään mitään. Ja ananas nyt vaan on aina cool.


Tikashylly. Viime kesän lopulla/alkusyksystä väsättiin isäni kanssa tämä kaveri tuomaan olohuoneeseen lisätilaa sisustusjutuille, kun vanha siellä majaillut hylly sai lähtöpassit. Hyllykön päälle sai myös viritettyä vihdoin esille pallovaloni, joille olin etsinyt pitkään sopivaa paikkaa. Siinä taas sai monta ongelmaa ratkeamaan yhdellä hyllyllä. 


Olohuoneen lamppu. Myöskin viime syksynä tehty mahtilöytö Clas Ohlsonilta jaksaa edelleen hihkuttaa, vaikka sen valonantikyky yksinään ei ole aivan niin tehokas mitä varsin laaja huone vaatisi. Silti se on vaan niin päheä, ja onneksi sentään on olemassa jalka- sekä pöytälamppuja tuomaan lisää valoa jos siltä tuntuu. 


Meikkipöytä. Mitä kirppareilla käyntiin tulee, on tuurini aivan käsittämättömän huono. En koskaan onnistu löytämään mitään kivaa JA omiin tarpeisiini mitoiteltua, mutta kerran jokunen vuosi sitten onni sattui olemaan menossa mukana. Tai ehkä se oli lyöttäytynyt isäni seuraan, kun tämän kanssa kävin eräässä kierrätyskeskuksessa. Sieltä tämä lähes moitteettomassa kunnossa oleva pöytä löytyi vaivaisen vitosen hintaan. Korupuun, meikkipeilin ja jakkaran lisäämisellä sain kivan kokonaisuuden aikaan.

4 kommenttia

 1. Näistä kuvista kyl näkee et sun asunto on sisustettu ihanasti :)
  Oman asunnon sisustus on vielä kesken ja haaveilen samanlaisesta lampusta kuin tuo mikä sulla on olohuoneessa. Se on jotenki kivan yksinkertainen, mutta silti hiukan koristeellinen. Meikkipöytäsi on aivan ihana♥

  http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuo lamppu oli kyllä aivan mahtava löytö, se on juurikin kaikessa simppeliydessään tosi kaunis :-)

   Poista
 2. Aivan ihania yksityiskohtia ♥ Nuo sun itse tuunaamat tyynyt varsinkin varastivat huomion ja tuo clasun lamppu olisi omallakin hankintalistalla :) Ja vitsi, miten hyvä kirppislöytö tuo pöytä on ollut, sillä itse tutkinut useita kauppoja vastaavan perässä ja aina on hintalappu satasen luokkaa :D

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ♥ Itsekin kolusin ennen tuolla kierrätyksessä käyntiä lukuisia nettikauppoja läpi, ja jokaisessa tuon tyyliset pöydät pyöri satasen kieppeillä. Onneksi tämä yksilö kuitenkin löytyi! :-D

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.