3 vuotta

18.7.2017

Tasan kolme vuotta sitten mulla ei ollut pienintäkään aavistusta siitä, että juuri tänä samaisena päivänä vuonna 2014 tapahtui jotain koko elämäni mullistavaa. Pienen pieni Nemo-koira ja tämän 5 sisarusta (jep, ihan hillitön pommipentue!) putkahtivat tähän maailmaan aivan yhtä pihalla kuin minäkin siitä, mitä tämä elämä tuokaan vielä tullessaan. Sentään viikkojen vieriessä ja kohtalon suorastaan heittäessä tämän pentueen tielleni aloin jo aavistaa, mihin suuntaan tässä ollaan menossa. Viimeiseltään soitettuani kasvattajalle sovittiin vierailuaika, eikä aikaakaan kun pääsin ekaa kertaa näkemään vain 7 viikon ikäisiä supersöpöjä karvapalleroita. Jo tässä kohtaa olin aivan sulaa vahaa näiden nappisilmien edessä, mutta paras oli vielä edessäpäin.


En koskaan unohda sitä hetkeä, kun Nemo katsoi mua ekan kerran sillä samalla selkärankaan asti porautuvalla katseella, jota se heittää välillä edelleen. Mulla oli just toinen vapaana oleva pentu sylissäni ja sitä silitellessä huomasin, että joku tuijottaa mua nyt aika syyllistävällä ilmeellä. Laskin ensimmäisen pennun alas ja sillä samalla sekunnilla Nemo suorastaan hyökkäsi luokseni. Äsken sylissäni ollut penska köpötteli pokkana pois, eikä osoittanut lainkaan samanlaista kiinnostusta mua kohtaan kuin tämä toinen otus. Niinpä tein elämäni parhaimman päätöksen ja nappasin tämän pienokaisen syliin. Siinä se istua napotti ja tuntui juuri siltä oikealta. Muistan kun mulle esiteltiin nämä kaksi vapaana olevaa oranssisoopelia poikapentua, että tämä ensimmäinen tuttavuus oli kuulemma rauhallisempi ja jälkimmäinen taas se koko pentueen pomo ja dominoivin tapaus. Jälkimmäinen piirre hermostutti pikkuisen ja juuri sen takia halusin eka tutustua tähän rauhallisempaan yksilöön. Loppupeleissä kuitenkin bossi tai ei, olin aivan myyty saatuani Nemon rintakehää vasten tuhisemaan ja vähän jopa järsimään sormea. 


Vaikka ensimmäisen oman koiran hankinta pelottikin ihan mielettömästi, oli se silti paras tekemäni päätös. Tottakai koirasta tulee paljon vastuuta eikä elämä voi olla yhtä lentävää mitä ilman lemmikiä olisi, sekä Nemon nuoruusiän kauhea sairastelu sai mut vanhenemaan jatkuvan stressin ja huolehtimisen myötä varmaan miljoona vuotta. Kaikesta huolimatta voin silti käsi sydämellä sanoa, että en kadu yhtä ainuttakaan sekuntia viimeisestä vajaasta kolmesta vuodesta. Nemo on mulle yksi rakkaimmista asioista tässä maailmassa ja se koirasta huokuva vilpitön rakkaus on parasta mitä olen koskaan kokenut. Unohtamatta sitä, että kun Nemo on onnellinen, saa sen saman ilon kokoea itsekin vain siksi, että toinen on aivan pähkinöinä. Tänään muun muassa Nemo sai parikin lahjaa, mutta heittämällä paras oli poikaystäväni valitsema oranssi frisbee. Käytiin heti aamuisen Musti ja Mirri-reissun jälkeen heittelemässä sitä hetki takapihalla (hihnassa tosin, pitää kohta lähteä etsimään paikka vapaana juoksentelullekin) ja vielä sisälle tulon jälkeenkin poika riekkui sen kanssa valehtelematta tunnin yhtä soittoa. Nemo heitteli sitä ilmaan, kuopi tassuillaan frisbeen pinnassa olevaa kohokuviointia ja roudasi sitä mulle aika ajoin heitettäväksi. Katselin vaan tuon pikkutyypin riehumista idioottimainen virne kasvoillani ja tajusin kuinka onnelliseksi Nemo mut tekeekään. Meidän eka kohtaaminen oli puhdasta rakkautta ensisilmäyksellä - eikä se ole kadonnut minnekään näiden vuosien myötä. Onnea pieni muruseni, mami rakastaa (ja jälkimmäistä kahta sanaa muuten kailotankin tuolle pienelle höpsölle jokaikinen päivä)

10 kommenttia

 1. Voi kun hän on suloinen! Koirat on kyllä paras asia ikinä <3 Onnea sulle ja Nemolle (:

  https://thatsentirelyoriginal.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä maailman suloisin pieni ♥ Kiitämme Nemon kanssa :)

   Poista
 2. Paljon onnea Nemolle synttäreiden johdosta, on kyllä niin suloinen koira!♥ Aivsn ihana tuo tarina, miten päädyit valitsemaan juuri Nemon.

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nemo kiittää! Meidän ensikohtaaminen oli kieltämättä aika symppis :-D ♥

   Poista
 3. Oi ihana Nemo! Paljon onnea hänelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaakin ihanampi ♥ Välitän onnet Nemolle :)

   Poista
 4. Voi että, mielettömästi onnea söpöliinille <3

  https://2avlt5.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka suloinen tapaus, onnea pienelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamin pikkuinen hassu ♥ Kiitos onnentoivotuksista Nempalle :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.