MITÄ TOIVON TÄLTÄ VUODELTA?

8.1.2018
En mahda sille mitään, että aina vuoden vaihtuessa haaveilija mussa herää. Kaikki tuntuu niin uudelta ja tuleva vuosi vaikuttaa olevan täynnä mahdollisuuksia. Lupauksista uutta vuotta varten luovuin jo ajat sitten ja viime vuonnakin lupailun sijaan listasin niitä asioita, joita haluan ja toivon tulevilta kuukausilta. Musta on aivan turhaa luoda itselleen ahdistusta siitä, että ne luvatut jutut on nyt vaan pakko toteuttaa tai muuten potee huonoa omaatuntoa vaikka kuinka kauan. Sen sijaan on itseasiassa aika kutkuttavaa miettiä mitä kaikkea tahtoisi tänä vuonna saavuttaa ja mitä toivoisi tapahtuvan. Tää on tulevan, uutukaisen vuoden suunnittelua mun makuun!


Ihan ensimmäisenä toivon, että tästä tulee superhyvä vuosi. Toivon, että elämä olisi suotuisalla päällä, eikä tänä vuonna tulisi vastaan yhtäkään menetystä lisää taikka muitakaan suuria vastoinkäymisiä. Jokunen viime vuosi on pitänyt sisällään aika paljonkin ikäviä juttuja ja toivoisin todella, että näitä ei tarvitsisi kohdata tänä vuonna. Loppu sitten onkin itsestä kiinni ja mä ainakin teen kaikkeni, että seuraavat 12 kuukautta olisi tähän mennessä huikeimmat ikinä. Keskityn niihin asioihin, joista nautin ja jotka tekee mut iloiseksi, ja pidän mulle rakkaista ihmisistä kiinni.

 Mun olisi tarkoitus valmistua tän vuoden aikana. Opetussuunnitelman mukaan aikaa olisi joulukuuhun asti, mutta uskon saavani homman kasaan jo syksyllä - ehkä jopa syyskuussa jo. Ihanteellista olisikin, että mun taidot yksinkertaisesti riittäisi haalimaan vikoista kursseista hyvät arvosanat sekä kirjoittamaan loistavan opparin, joka edesauttaisi pääsyä maisteriopintoihin tulevaisuudessa. Ja toivon todella, että kevään kurssit ei ole mitään rakettitiedettä, joista ei mun ymmärryksellä päästä tyydyttävää parempiin arvosanoihin. Pääsääntöisesti mun todistus sisältää kiitettäviä numeroita, mutta viime vuonna törmäsin kurssiin, josta ei korotusyritykselläkään herunut kakkosta parempaa numeroa (ja kuinka paljon nakertaa, että tää on se ainoa kakkonen koko mun todistuksessa :D). Mulla ei ole oikeastaan enää vara mokata tällä lailla, jos haluan päästä tähän tiettyyn yliopistoon, joten toivottavasti taitoni riittää näihin vikoihin kursseihin.


 "Action" eli toiminta lukee mun bullet journalissa Word of the Year-fraasin kohdalla. Samalla sivulla komeilee vielä John C. Maxwellin toteamus: "Dreams don't work unless you do". Olen kova unelmoija ja välillä tulevaisuus siintääkin horisontissa näyttäen vaaleanpunaisten lasien läpi kovin täydelliseltä, mutta eihän siihen pisteeseen päästä vain olla haaveilemalla. Haluaisin esimerkiksi kovasti päästä kenties itse rakentamaan tuon kaksilahkeiseni kanssa ihanaa omakotitaloa niin pian kuin vain suinkin (tää operaatio voi tietty olla vielä vuosienkin päässä), mikä taas tarkoittaa lainanottoa sun muuta kökköä. Vielä opintojen ollessa kesken en ole voinut tehdä asialle juuri mitään, mutta kohta olisi aika alkaa tosissaan suunnitella elämää ja uraa. Ja nimenomaan toimia niiden unelmien eteen - sekä tällaisten suurien haaveiden että vähän pienempienkin.

 Samalla toimintalinjalla jatketaan jopa pienen lupauksen muodossa, kun tavoitteena tänä vuonna olisi hankkiutua kaikesta ylimääräisestä tavarasta eroon. Uskalsin laittaa tämän kohdan tähän haavelistalle, sillä kirpparipöytä esimerkiksi on jo varattu, joten tätä on lähdetty viemään eteenpäin. Meidän kaapeista löytyy aivan liikaa kaikkea turhaa, jotka pitäisi vihdoin raaskia joko a) heittää mäkeen, b) tuunata enemmän itseä miellyttävämmäksi, c) myydä eteenpäin tai d) lahjoittaa jonnekin. Ihan turhaan ne tavarat ja vaatteet, joita ei itse tarvitse, nököttää tuolla meidän kaapeissa. Mieluusti koitan kevätsiivoukseen mennessä päästä siihen pisteeseen, ettei meidän kodista löydy enää mitään turhaa.


 Jos jotain haluan tänä vuonna oppia, niin ennakoimaan ja suunnittelemaan elämää paremmin. Mua rehellisesti ottaa pahasti päähän tapani jättää asiat lähestulkoon aina viime tinkaan, mistä aiheutuu aivan turhaa stressiä ja kiirettä. Myönnän toki olevani tosi tehokas pienen paineen alla, mutta se on varsin onnettoman kokoinen plussa kokonaisuutta ajatellen. Edessä on aikamoinen kasvun paikka ihmisenä, kun pitäisi oppia pääsemään tästä pitkään mukana olleesta aikaansaamattomuudesta eroon.

 Tahtoisin nähdä ja kokea mahdollisimman paljon tulevina kuukausina. Olisi maailman siisteintä, jos pitkään haaveissa ollut ulkomaanmatka toteutuisi vihdoin tänä vuonna - edellisestä reissusta kun on vuosia aikaa. Ihan täydellinen ajankohta tälle olisi siinä suht heti valmistuttuani, niin (erittäin ansaitusta) matkasta saisi vielä nauttia ihan täysillä. Lisäksi haluaisin päästä ensi kesänä festareille ja käymään Yyterissä tai Hangossa. Kaikki muutkin siistit kokemukset otetaan vastaan avosylin, jos mahdollisuus niihin vain tupsahtaa tielleni!


Millaisia toivomuksia tai lupauksia sulla on tälle vuodelle? 

10 kommenttia

 1. Pakko mainita, että sulla on aivan ihana blogi :)

  https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tällaisia postauksia on aina ihana lukea! Hyviä aikeita ja ajatuksia ensi vuodelle sinulla, eikun vain tuumasta toimeen ja niitä toteuttamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että tällaiset postaukset kolahtaa :) Tykkään itsekin tosi paljon lukea muiden vuosisuunnitelmia!

   Poista
 3. Ihana postaus! Toivottavasti toiveesi toteutuu :)

  https://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus, tästä tuli itellekin tosi intoa puhkuva fiilis tästä vuodesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla, että postaus inspiroi :)

   Poista
 5. Todella kivoja toiveita 8) Mä en kehitellyt oikeen mitään, jatkan samoilla tavoitteilla mitä asetin viime vuodelle, koska niitä on hyvä parantaa:) Lisäksi tehtiin yksi lupaus miehen kanssa yhdessä, tai ei se sekään lupaus ole kun itsekään en pidä uuden vuoden lupauksien tuomasta stressistä, ehkä pikemminkin tavoite sekin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on hyvä visio tälle vuodelle vanhojen tavoitteiden parissa :) Ja nimenomaan mustakin lupausten sijaan on paljon parempi asettaa tavoitteita tulevalle, niin välttyy turhalta stressiltä!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.