YSTÄVÄNPÄIVÄN TUNNELMIA + VEGAANISET MACARONIT

14.2.2018

Aivan ihanaa ystävänpäivää, tyypit!
Ystävänpäivä on mainio tapa muistaa itselle rakkaita ihmisiä - sekä lähellä että kaukana olevia. Vaikka pyrinkin laittelemaan viestiä aina silloin tällöin muilla paikkakunnilla asuville kavereille, on ystävänpäivä kuitenkin hyvä herätys, että hei nääkin ihanat on olemassa. Just tänään onkin syytä laittaa yksi jos toinen extraviesti tai -snäppi vaikka vaan toivottaakseen mukavaa ystävänpäivää. Lähempänä majailevia voikin taas ilahduttaa jollakin pienellä vähän spessummalla (syötävällä) jutulla. Vaaleanpunaiset macaronit tupsahti mun mieleen ensimmäisenä ystävänpäivän herkkuja miettiessä ja tää päivä onkin täydellinen tekosyy treenata macaronien tekoa. Kertaakaan niistä ei ole tullut aivan täydellisiä - kuten ei nytkään - mutta harjoittelemallahan sitä oppii. Ehkä mä vielä joku päivä tajuan, mikä on se ideaalinen taikinan koostumus! Kaiken lisäksi just tällä macaronversiolla on hauska yllättää muita, koska näihin on käytetty kananmunan sijasta aquafabaa, eli säilykekikherneiden lientä. Ei sitä välttämättä tarvita mitään eläinasioita aivan superhyvien macaronien aikaansaamiseksi!


VEGAANISET MACARONIT

MACARON KUORET
250 g kikhernepurkista valutettua lientä (aquafabaa), mieluusti suolatonta
ripaus suolaa
150 g mantelijauhetta
130 g tomusokeria
110 g sokeria
pastavärejä (mm. Wilton-merkin pastavärit ovat vegaanisia punaista myöten!)

Aloita mittaamalla aquafaba kattilaan. Anna sen kiehua kasaan niin kauan, että lientä on jäljellä enää 110 g. Lieden vieressä on hyvä pitää tätä varten vaakaa ja puhdasta kulhoa (muista taarata vaaka, ettei se ota kulhon painoa huomioon!), jotta voi samalla vahtia liemen valmistumista. Jäähdytä valmista aquafabaa kahden tunnin ajan.
 
Lisää mantelijauhe ja tomusokeri blenderiin/monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Kaada seos siivilän läpi kulhoon, jotta lopputulos on mahdollisimman sileää.

Jos käytössäsi on suolatonta aquafabaa, lisää sekaan ripaus suolaa. Itse en ole vielä onnistunut löytämään täysin suolatonta kikhernelientä, mutta Rainbow:n purkissa suolaa on ainakin vähiten muihin lähikaupan hyllyssä oleviin merkkeihin verrattuna. Siinä tapauksessa, että aquafabassa on jo valmiiksi suolaa, ei sitä tarvitse enää lisätä enempää. Vatkaa aquafabaa sen verran, että se hieman paksuuntuu. Lisää joukkoon sokeria vähän kerrassaan koko ajan vatkaten. Tämän jälkeen seoksen voi värjätä haluamansa väriseksi pastaväreillä. Vatkaa vielä hetki, jotta seos on paksua ja kiiltävää. Lisää puolet mantelijauheen ja tomusokerin miksauksesta ja kääntele varovasti nuolijalla, kunnes kaikki on sekoitettu. Lisää vielä loput ja kääntele. Taikina on valmista, kun tämä tasoittuu 30 sekunnin kuluessa tipautettua pienen nokareen leivinpaperin päälle. 

Kaavi taikina pyöreällä tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja tee noin 2 sentin kokoisia ympyröitä leivinpaperin päälle. Tipauta pelti muutaman kerran pöydälle, jotta ilmakuplat puhkeavat (sori naapurit :-D). Anna kuorten olla huoneenlämmössä pari tuntia, jotta niiden pinta kovettuu. Paista tämän jälkeen macaroneja 120 asteessa 25-30 minuuttia. 



VANILJATÄYTE
100 g vegaanista margariinia
1 tl vaniljasokeria
200 g tomusokeria

Lisää kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Pursota täytettä yhdelle kuorelle ja paina samankokoinen puolikas kanneksi. Parhaimmillaan macaronit on vasta seuraavana päivänä, joten anna niiden lepäillä jääkaapissa yön yli ennen herkuttelua.


Oletko sä ikinä kokeillut tehdä aquafabasta macaroneja tai marenkia?

8 kommenttia

  1. Ompa suloisia ja varmasti myös tosi hyviä ♥ Mä en oo ikinä tehnyt macaroneja, pelkään että ne menisivät heti pieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ♥ Jos yhtään helpottaa, niin näiden kanssa saa varmasti jokainen tuskailla kerran jos toisenkin alkuvaiheessa :'D Rohkeasti vaan ylittämään itsensä!

      Poista
  2. Aquafaba on minulle ihan uusi tuttavuus, ohje vaikuttaa tosi hyvältä ja miten suloiset kuvat! :) Ihanaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aquafaba on luultavasti monelle vielä varsin vieras juttu :) Itsekään en ollut kuullutkaan tästä vielä pari vuotta sitten! Kiitos paljon kuvakehuista ja myöhäiset ystävänpäivätoivotukset myös sulle ♥

      Poista
  3. Tosi söpön väriset macaronsit, noita kelpaisi kyllä syödä!♥

    VastaaPoista
  4. Todella hyvän näköiset ja onnistuneet macaronsit! En oo ikinä oikeen onnistunut kotona noiden tekemisessä :C Myös hillotäyte musta kiva, ehkä parempi ku toi tomuskoeri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri ♥ Voiei, macaronien teko on kyllä tosi haastavaa hommaa ja vaatii paljon treeniä! Hillotäyte kuulostaa muuten tosi hyvältä, kiitos tästä vinkistä :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.